Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)

Fremstiller Israels forsvarskrig etter 7. oktober som «satanisk ondskap»

I lederartikkelen serverer Ságat noen av de groveste eksemplene på demonisering av Israel som vi har sett.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

«Også når den første sympatibølgen gir seg, vil MIFF fortsette å stå sammen med Israel og jødene!» skrev MIFF i nyhetsbrev til medlemmene våre 13. oktober.

Vi merket allerede da at sympatien etter 7. oktober-massakren raskt avtok, og at Israels fiender i Norge var i gang med å piske opp hat. I ukene som fulgte, og særlig etter at regjeringen fredag 27. oktober stemte for en FN-resolusjon som ikke fordømte Hamas, har hatbølgen fortsatt å vokse.

Eksemplene er for mange til å nevne, men et særlig grovt eksempel kom i en lederartikkel i avisen Ságat 31. oktober. Ságat presenterer seg som en avis «for den samiske befolkning og de samiske distrikter».

Overskriften for lederartikkelen var «Norge tilbake som fyrtårn». Regjeringen fikk ros for å stemme for en FN-resolusjon sammen med Russland, Iran og andre diktaturer. Ingen av de andre nordiske landene, og heller ikke Tyskland eller Storbritannia, stemte for resolusjonen.

I lederartikkelen serverer Ságat noen av de groveste eksemplene på demonisering av Israel som vi har sett de siste ukene:

«Hele verdens sympati var retta mot israel etter det brutale og sjofle terrorangrepet fra Hamas 7. oktober. Men sympatien har endra seg dramatisk, etter at Israel med samtykke fra USA har valgt å foreta en kollektiv avstraffelse av den palestinske befolkninga på Gaza.

Dette skjedde med en så stor intensitet og brutalitet at man må tilbake til 2. verdenskrig for å finne lignende grusomheter, som tenderer til folkemord. Samtidig som flere tusen barn, kvinner og andre uskyldige sivile på Gaza ble massakrert og terrorbomba, sørga de israelske okkupantene for å stenge grensene for å forhindre at vann, mat, medisiner, drivstoff og andre livsnødvendigheter kommer frem. Gaza ble omgjort til et fengsel. En satanisk ondskap i regi av en nasjonalstat!

Det er ille og totalt uakseptabelt at Hamas opptrer som en terroristorganisasjon som dreper og kidnapper uskyldige sivile. Men betydelig verre når israelske regjeringsstyrker opptrer som enda mer brutale terrorister mot barn, kvinner og andre uskyldige sivile.

Det er uttrykk for alvorlig mental sykdom når israelske ledere karakteriserer FN-kravet om humanitær våpenhvile som ‘avskyelig’. Når Israel snakker om ‘naziterrorister’ i denne sammenheng, må de se seg sjøl i speilet.»

Korte kommentarer:

Israels militære operasjon på Gaza-stripen er ikke en kollektiv avstraffelse, men rettet inn mot å fjerne Hamas-regimet og helt fjerne deres militære kapasitet.

Anklager om at Israel begår folkemord på Gaza er feilaktige og har ingen grunnlag i folkeretten, skrev MIFFs journalist Bjarte Bjellås 2. november.

I årevis er Israel blitt anklaget for å holde Gazas befolkning i et fengsel. Dessverre var ikke «fengselsmurene» gode nok til å stanse tre tusen Hamas-terrorister som tok seg inn i Israel 7. oktober for å massakrere, voldta og kidnappe. Det er en grov feil å fremstille Israels lovlige forsvarsoperasjoner mot militære mål med Hamas sine ondskapsfulle handlinger mot sivile israelere.

IHRA-definisjonen på antisemittisme nevner som eksempler «sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk» og «bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater».

Senere i lederartikkelen skriver Ságat:

«Det er på høy tid å pusse støvet av Oslo-avtalen som et godt rammeverk for å realisere en tostatsløsning med en fredelig sameksistens, slik utenriksministeren tar til orde for. Enhver kan tenke seg hvilke mektige, men destruktive kapitalkrefter som har hatt interesse av å sabotere denne fredsløsninga.»

Her kan man kanskje ane spor av et tredje eksempel i IHRAs definisjon av antisemittisme: «Bruk av løgnaktige, dehumaniserende, demoniserende eller stereotype anklager om jøder som individer eller makten til jøder som gruppe, for eksempel, men ikke bare, myten om jødisk verdenskonspirasjon eller myten om jøder som kontrollerer media, økonomien, regjeringen eller andre samfunnsinstitusjoner.»

Ságat har tydeligvis ikke oppfattet at Hamas ikke er interessert i noen tostatsløsning, og at de aldri har vært det. Ságat har tydeligvis ikke fått med seg at 7 av 10 palestinere på Vestbredden gir sterk støtte til 7. oktober-massakren?

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart