Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

MIFF-ledere opprørt over Støres apartheid-anklage mot Israel

MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård. (Foto: MIFF)
MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård (2017-2021) (Foto: MIFF)
- Hvis Støre er venn av Israel, kan han jo få Aps søsterparti Fatah til å stanse hyllest og belønning av dømte terrorister, sier Bengt-Ove Nordgård, styreleder i MIFF.

Styremedlemmer i MIFF er opprørt over Ap-leder Jonas Gahr Støres uttalelser til AUF på Utøya 3. august. Støre sa at nye vedtak i Israel gjør landet til en apartheid-stat.

Styreleder Morten Fjell Rasmussen ønsket velkommen til MIFFs landsmøte 2015. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Morten Fjell Rasmussen. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

– Med denne anklagen gjør Støre en stor urett mot Israel, men han håner også dem som virkelig har opplevd hva apartheid er for noe, sier Morten Fjell Rasmussen, nestleder i MIFFs hovedstyre.

I fjor hadde MIFF besøk av en av Nelson Mandelas gode venner og allierte fra apartheid-kampen, journalisten Benjamin Pogrund. Pogrund var vise-redaktør for den eneste «hvite» avisen som kjempet mot apartheid. Da han besøkte MIFF i fjor, kalte han apartheid-anklagene mot Israel for «en oppkonstruert løgn«.

– Pogrund vet hva apartheid er for noe, til forskjell fra alle de som lar det gå inflasjon i dette ordet, sier Rasmussen.

Nestlederen i MIFF understreker at den nye israelske nasjonalloven ikke har endret noe, den har kun poengtert det som har vært saken helt siden Israel ble opprettet; at Israel er en jødisk stat. Den arabiske befolkningen er ikke fratatt noen rettigheter.

– Det er uenighet internt i Israel om hvorvidt loven har noe for seg, og slik skal det være i et demokrati. Støre bruker den interne debatten i Israel som bevis på at Israel er en apartheid-stat, men jeg vil heller si det er motsatt: Når for eksempel arabiske representanter fritt kan protestere mot loven fra Knessets talerstol, viser dette at Israel nettopp ikke er en apartheid-stat, sier Rasmussen.

MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård la merke til at Støre kalte Arbeiderpartiet for en venn av Israel.

– Dersom Støre virkelig mener seg å være en venn av Israel, og at Israel fortjener å leve i fred, fri for vold og terror, da kan han starte med å be APs søsterparti Fatah om å slutte med den systematiske hatindoktrineringen mot jøder, hyllesten av terrorister og det skalerte belønningssystemet til dømte terrorister, sier Nordgård.

 

Norske avisers dobbeltstandard beviser hvorfor Israel må styrke seg som det jødiske folkets nasjonale hjemland

Hva sier egentlig den nye loven om Israel som jødisk stat?

Øker terrorlønnen med 430 millioner

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart