Søk

Fredsfyrsten Kåre Willoch

I fleire media har Kåre Willoch dei siste vekene gjeve palestina-arabarane støtte og legitimitet til bruk av valdelege metodar mot israelarar. Dette for å oppnå det Willoch kallar "fred".

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det viser seg jo i etter tid, seier Willoch, at dette er moralsk rett, då resultatet av intifadan har ført palestina-arabarane til der dei no er med Oslo-prosessen. Utan intifadaen, og valden, så hadde dei ikkje komme så langt.

Det Willoch gir uttrykk for med sine utsegn, er at palestina-arabarane byrja med valdelege metodar for nokre få år sidan, då «begeret» var fult, og «okkupasjonen hardast». Sanninga er at desse terrorhandlingane mot uskuldige jødiske sivile har halde på i over 100 år. Intensiteten har vore like høg i tidlegare tider. Årsaka til valden har vore at arabarane aldri har tolerert at jødane skulle få venda tilbake til der dei kom i frå, nemleg Israel. Det passar seg ikkje for arabarane/islamittane å få islams-rike tilflekka med «vantru» jødar. Det er mot deiras religion å gi plass for ein jødestat. Kanskje det er dette også Willoch meinar?

Kva grunnen er for at Willoch ønskjer å gi legitimitet til steinkasting, samt det å sende ungdomar full av sprengstoff inn i jødiske bussar og handlesenter, med det eine målet å skapa død og pine over jødar, er etter det lesarane og lyttarane kan forstå at: dette er metodar som israelarane/jødane gir etter for!

Palestina-arabiske terror-grupper har halde utrøytteleg på med infiltrasjonar i desse områda som no heiter Libanon, Jordan, Syria, og Egypt. Resultatet var at livet var uleveleg for jødane i Israel. Tusenar av israelarar/jødar vart drepne – samt at frykt og angst blei skapt i den israelske/jødiske folket.

Willoch seier at det var den muslimske fundamentalismen som gjorde at Rabin blei med på forhandlingar. Det er nok ikkje gildt for Willoch å minne om den verkelege årsaka til at Rabin tok sjansen til forhandlingar. Nemleg at Arafat sa seg villig å sletta alle paragrafar i si nasjonal-lov, der palestina-arabarane hadde lovfesta utslettinga av staten Israel.

At fredsprosessen ikkje har lukkast, har Willoch klåre meiningar om – han meinar enkelt og glatt, at det «internasjonale samfunn» ikkje har pressa Israel nok. Men at Islamsk Jihad, Hamas, samt fleire andre grupper framleis går målretta til verks med sine «nasjonal-lovar», der Israel skal utslettast meir grueleg enn det PLO stod for, ja det får du ikkje vite hjå Willoch. Han trur på metodar som israelarane gir etter for – men då er det nok ikkje mange jødar tilbake i Israel, når Kåre Willoch får det som han vil!

Vonar at Willoch vil engasjere seg like sterkt i å redde dei no dødsdømde palestina-arabarane, som det han har gjort ved å gi legitimitet til bruk av vald og opptøyer for palestina-arabarane. Det skulle vel vera meir høveleg for ein direktør i Fritjov Nansen Institutt? Eller kva med å presse Arafat til å få slutt på det palestinske barne-TV, som dagleg matar borna etter gammal antisemittisk tankegods? Eller kanskje Willoch vill at Arafat skal lage fleire slike program, så kan Arafat og PLO, sende ferdig skulerte born fram i fremste skotlinje framfor israelske soldatar? Ja, for i følgje Willoch, så er steinkasting og intifada ein moralsk rett – og skal målet nås, så trenges fleire born i skotlinja!


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart