Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

6 av 10 norske journalister støtter partier som vil utsulte eller diskriminere israelere

Norske avisers forsider 1. juni 2010.
Norske avisers forsider 1. juni 2010.
Tror du det betyr noe for dekningen av Israel?

Medieundersøkelsen 2018 viser at norske journalister blir stadig rødere, skriver Medier24.

De siste 13 årene har oppslutningen om partiet Rødt økt med seks ganger blant norske journalister, fra 2 prosent i 2005 til 11,8 prosent i 2018. Rødt vil utsulte og utarme seks millioner jøder og to millioner arabere i Israel. Boikottbevegelsens mål, som partiet også støtter, er å fjerne verdens eneste jødiske stat, mens de selv kjemper for arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57.

28,9 prosent av norske journalister støtter partiene SV og MDG, som går inn for boikott av flere hundre tusen israelere som de mener bor på feil sted. De israelske bosetterne på Vestbredden ser SV og MDG som en av de store hindrene for global fred, men når nordmenn strømmer til for å bo i bosetninger andre steder, bryr de seg ikke.

20,8 prosent av norske journalister støtter Arbeiderpartiet, som går inn for diskriminering av flere hundre tusen israelere som de mener bor på feil sted. Ap vil «fraråde økonomisk samkvem» med israelske bosettere, men gjør ikke noe med at for eksempel Telenors datterselskap leverer tjenester til andre bosettere. Folkeretten forbyr ikke handel med varer produsert i bosetninger.

I november 2016 etterlyste MIFF navn på palestinske politikere, samfunnsledere, journalister, partier etc. som offentlig har tatt til orde for å anerkjenne Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk. Ingen av disse partiene klarer å komme med et eneste navn, og ingen norske redaksjoner gjør noe seriøst for å lete etter navn.

Alle disse fire partiene gikk i 2017 til valg på å undergrave folkeretten og Oslo-avtalene. De går inn for å anerkjenne en palestinsk stat uten en fremforhandlet løsning, noe som ikke vil løse konflikten, men bare åpne et nytt og sannsynligvis mer blodig kapittel.

Tror du journalistenes politiske orientering har betydning for deres dekning av Israel? – Skriv din mening i kommentarfeltet.

MIFF påpeker jevnlig feil og mangler i den norske mediedekningen.

Skjermdump fra medier24.no.
Skjermdump fra medier24.no.

 

Mer bakgrunn

 

Hvorfor bygger Israel i bosetninger?

Palestinske ledere nekter å inngå en permanent avtale om grenser og tviholder på politiske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat. Når det er slik, kan vi likevel fortsette å bygge i de områdene vi har tenkt å beholde, tenker de fleste jødene i Israel.

 

Inngjerdete eller patruljerte områder av bosettingene dekker 3 prosent av Vestbredden

Det er ikke MIFFs ord, heller ikke en påstand fra Israels utenriksdepartement. Det er opplysninger fra Norsk Folkehjelp og Fagforbundet, to av de mest anti-israelske organisasjonene i Norge. Den dagen palestinerne er villige til å godta en jødisk stat, går det an å finne løsninger som avklarer grensene. Hittil har palestinerne avvist to stater hvis én skal forbli jødisk.

 

Boikott av Israel er umoralsk og er et hinder for fred.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart