Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Leder innrømmer: – Elevenes OD-penger frigjør penger til boikott av Israel

Norske skoleelever må velge 1. november: Vil jeg gi min arbeidsinntekt til å styrke organisasjoner som arbeider for å boikotte Israel? (Skjermdump fra kfuk-kfum-global.no)
Norske skoleelever må velge 1. november: Vil jeg gi min arbeidsinntekt til å styrke organisasjoner som arbeider for å boikotte Israel? (Skjermdump fra kfuk-kfum-global.no)
Fredrik Glad-Gjernes, leder i KFUK-KFUM Global, innrømmer at pengene fra Operasjon Dagsverk styrker organisasjonens arbeid for «bred økonomisk boikott av Israel».

Med Israel for fred (MIFF) påpekte det fra første stund: Inntektene fra årets Operasjon Dagsverk går til organisasjoner som vil utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat.

Siden har Operasjon Dagsverk forsøkt å hevde at inntektene skal gå til hjelpeprosjektene, og at «boikott er ikke og har aldri vært en del av årets Operasjon Dagsverk prosjekt».

Dette stemmer ikke med KFUK-KFUM Globals opprinnelige prosjektsøknad til Operasjon Dagsverk. Der heter det at deltakende palestinske ungdommer «vil bli gjort kjent med og involvert i [MIFFs uthevning] eksisterende ikke-voldelige påvirkningskampanjer på lokalt og nasjonalt nivå, inkludert Olive Tree Campaign og Free Palestine Campaign, fredelige streiker og demonstrasjoner mot den israelske okkupasjonen og urettferdigheter». Free Palestine-kampanjen har et prinsippdokument som ligger på KFUK-KFUM Globals nettside, og det er nettopp her det fremkommer at organisasjonen går inn for «bred økonomisk boikott for å få Israel til å avslutte okkupasjonen». Alt tyder på at den opprinnelige planen for OD-kampanjen, slik det fremkommer av søknaden, var å gi minst 8000 palestinske ungdommer opplæring i bred økonomisk boikott av verdens eneste jødiske stat. Mottakerorganisasjonene i det palestinske samfunnet vil for øvrig fortsette boikotten av Israel helt til landet er presset til åpne grensene for millioner av palestinere, slik at Israel opphører å være en jødisk stat og blir arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

Leder av KFUK-KFUM Global har også gjentatte ganger hevdet at OD-pengene ikke går til boikott. Men mandag 8. oktober ble han presset av avisen Vårt Land til å komme med en innrømmelse.

Vårt Land skrev:

«– Når vi får penger til traumebehandlingsprosjektet, får vi jo indirekte frigitt mer penger til andre prosjekter vi har, som for eksempel BDS-prosjektet, sier Glad-Gjernes, med henvisning til forkortelsen som brukes for initiativet til boikott, deinvesterting og sanksjoner av israelske økonomiske interesser.»

Nå begynner vi å nærme oss sannheten, Glad-Gjernes.

Les mer i artikkelen Hva du kan gjøre for å rette opp skaden til Operasjon Dagsverk.

I årets Operasjon Dagsverk skal norske skoleelever gi over 20 millioner kroner til organisasjoner som kjemper for politiske krav som vil fjerne verdens eneste jødiske stat og erstatte den med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. På vei mot dette målet, kjemper mottakerne av OD-pengene for «bred økonomisk boikott» av Israel. Aktivitetene til minst en av ODs palestinske samarbeidspartnere kommer klart inn under det som tysk sikkerhetstjeneste beskriver som antisemittisme. I Norge vil ensidig og demoniserende framstilling av Israel skape falske bilder av Israel i seks årskull med skoleelever. Les mer om alt dette i artikkelen Ti grunner til at du ikke bør delta i Operasjon Dagsverk.

Operasjon Dagsverk skrev et motsvar preget av mange feil. Deres «fulle tiltro» til palestinske partnere gjør dem blinde for den forferdelige agendaen. Men til og med i ODs motsvar blir det bekreftet at pengemottakerne har en agenda som vil utslette Israel.

Dagen etter at MIFF publiserte våre ti argumenter 18. september, publiserte OD en ny film. Der viste de klipp av en palestinsk jente som hyller terrorledere og oppmuntrer til selvmordsbombing. De kommer også med nye falske og demoniserende anklager mot Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart