Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

OD-mottaker klarte aldri å framlegge et eneste bevis på at de «ikke er ensidige»

Faksmile av avisen Dagens forside 27. juli 2017.
Faksmile av avisen Dagens forside 27. juli 2017.
Det har gått en hel uke, og KFUK-KFUM Global har ikke kunnet legge fram et eneste eksempel hvor de offentlig har kritisert palestinske myndigheter.

KFUK-KFUM Global og deres tre palestinske partnerorganisasjoner skal i neste uke motta over 20 millioner kroner fra norske skolebarns arbeidsinnsats under Operasjon Dagsverk. Det er en rekke svært gode grunner til at flest mulig elever og arbeidsgivere bør droppe årets aksjon.

En av grunnene, dessverre ikke på langt nær den mest alvorlige, er at «OD-mottakerne forsøker å skjule sin agenda». 16. oktober kom et nytt forsøk i avisen Vårt Land (og Verdidebatt).

Øystein Magelssen, generalsekretær i Norges KFUK-KFUM og Fredrik Glad-Gjernes, daglig leder i KFUK-KFUM Global, skriver blant annet:

«KFUK-KFUM Global er ikke ensidige. Vi er kritiske til palestinske myndigheter når det gjelder for eksempel korrupsjon, idolisering av voldsutøvere, systematisk diskriminering av kvinner og manglende respekt for menneskerettigheter.»

Samme dag stilte MIFF følgende spørsmål til Glad-Gjernes på Facebook:

«Kan du lenke til hvor på deres nettside dere framsetter denne kritikken mot palestinske myndigheter?»

Dialogen fortsatte, og vi gjengir den i sin helhet med to innskutte kommentarer. (Facebook-samtalen er også gjengitt som skjermdump nederst i artikkelen)

 

Facebook-samtalen mellom MIFF og KFUK-KFUM Globals leder.

 

Samme dag:

MIFF: «Kan du lenke til hvor på deres nettside dere framsetter denne kritikken mot palestinske myndigheter?»

Glad-Gjernes: «Vi har drevet med dette i alle år.»

MIFF: «Hvor er bevisene? Lenker?»

Glad-Gjernes: «Alt kan ikke lenkes. Men skal finne fram til deg.»

 

Neste dag:

MIFF: «Blir nyttig å se.»

 

To dager senere, på morgenen:

MIFF: «Dere hadde kanskje ikke framsatt noen slik kritikk mot palestinske myndigheter, likevel?»

 

To dager senere, på kvelden:

MIFF: «Hvor blir det av bevisene?»

Glad-Gjernes: «Kommer.»

Glad-Gjernes: [Delte denne lenken.]

MIFF: «Det der er jo slett ingen kritikk av palestinske myndigheter. Nesten alle setningene har fokus på Israel. Dessuten er det jo skrevet i går.»

INNSKUTT MIFF KOMMENTAR: Som alle vil se, er denne lenken IKKE noe eksempel på at KFUK-KFUM Global tidligere har kritisert palestinske myndigheter offentlig, men bare en engelsk oversettelse av det samme innlegget i Vårt Land/ Verdidebatt som denne dialogen startet med!

Glad-Gjernes: «Hvis du leser vår posisjon fra 2012 så har den samme innhold. Les også Vårt Land denne uka. Vi har alltid fokusert på dette. Dere er bare litt døve på det øret :0) Vi har en balansert kritikk. Men Israel er okkupant. Palestina er okkupert. Israel har et mye større ansvar for å løse dette. De har mer makt. Og de okkuperer Palestina. Hvilken kritikk av Palestina tenker du at vi ikke har løftet?

Vi har alltid vært kritiske til korrupsjon, voldsforherligelse, manglende likestilling og manglende menneskerettigheter. Palestinske myndigheter har stort forbedringspotensiale.

Men det er Israel som okkuperer Palestina, fengsler barn og river palestinske hus, samt blokkerer Gaza og bygger ulovlige bosettinger. Israel bærer det tyngste ansvaret.»

INNSKUTT MIFF KOMMENTAR: Igjen går Glad-Gjernes i ring. Det er jo innlegget i Vårt Land som MIFF har stilt spørsmål ved. Han nevner KFUK-KFUMs posisjon fra 2012. Alle kan se at den ikke nevner palestinske myndigheter med et ord. Den nevner ikke korrupsjon eller diskriminering av kvinner, men sier at «alle parter i konflikten har ansvar for å følge folkeretten og menneskerettighetene» og at KFUK-KFUM Global «avviser bruk av vold fra alle parter i konflikten». På den annen side retter den en serie anklager mot Israel, og sier at Israel har største ansvar for at konflikten ikke er løst. Neppe noe dokument man bør vise til hvis man skal argumentere for at man ikke er ensidig…

 

Tre dager senere:

MIFF: «Du har nå hatt nesten tre døgn. Kan du ikke lenke til ett eksempel hvor dere i tidligere år har kritisert palestinske myndigheter offentlig?»

Glad-Gjernes: «Må bare jobbe litt med andre ting. Kanskje søndag…:0)»

 

Seks dager senere:

MIFF: «Fint, bare del det her så raskt du kan…»

Nå har syv døgn gått – én hel uke – og KFUK-KFUM Global har ikke kunnet legge fram et eneste eksempel hvor de offentlig har kritisert palestinske myndigheter.

Men ensidige, det er de ikke…

KFUK-KFUM Global er ekstremt ensidige.

I årets Operasjon Dagsverk skal norske skoleelever gi over 20 millioner kroner til organisasjoner som kjemper for politiske krav som vil fjerne verdens eneste jødiske stat og erstatte den med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. På vei mot dette målet, kjemper mottakerne av OD-pengene for «bred økonomisk boikott» av Israel. Aktivitetene til minst en av ODs palestinske samarbeidspartnere kommer klart inn under det som tysk sikkerhetstjeneste beskriver som antisemittisme. I Norge vil ensidig og demoniserende framstilling av Israel skape falske bilder av Israel i seks årskull med skoleelever. Les mer om alt dette i artikkelen Ti grunner til at du ikke bør delta i Operasjon Dagsverk.

Operasjon Dagsverk skrev et motsvar preget av mange feil. Deres «fulle tiltro» til palestinske partnere gjør dem blinde for den forferdelige agendaen. Men til og med i ODs motsvar blir det bekreftet at pengemottakerne har en agenda som vil utslette Israel.

Dagen etter at MIFF publiserte våre ti argumenter 18. september, publiserte OD en ny film. Der viste de klipp av en palestinsk jente som hyller terrorledere og oppmuntrer til selvmordsbombing. De kommer også med nye falske og demoniserende anklager mot Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart