Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fake, fakere, fakest om palestinske jihad-skolebøker

Arik Agassi, forskningsleder ved IMPACT-se, viser fram noen av de palestinske skolebøkene som fremmer jihad og motarbeider fred. (Foto: IMPACT-se)
Endringer i pensumet er IKKE blitt gjort.

Nye palestinske skolebøker er mye mer ekstreme enn før. Vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i palestinsk grunnskole, meldte MIFF 9. oktober. Vi oversatte også 44 eksempler til norsk som dokumenterer dette.

Bak rapporten om skolebøkene står IMPACT-se, et institutt som gransker ulike lands skolepensum opp mot UNESCOs standarder for fred og toleranse i opplæring. Deres siste rapport kom i september og inneholdt 100 eksempler. Etter at Aftenposten fikk lese deres rapport satte de tittelen «Norge støtter skolepensum som fremmer jihad» på forsiden. «Palestinske skolebøker motarbeider fred,» konkluderte avisen i en lederartikkel. I forrige uke kunne MIFF vise at hatet også ble reflektert i avgangseksamenen sommeren 2019.

20. november skrev utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide til stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt: «Ifølge palestinske utdanningsmyndigheter er mange av de kritikkverdige eksemplene ikke lenger med i skolebøkene.»

NTB, som aldri ønsker at Det kongelige norske Utenriksdepartementet skal overgå dem i å hvitvaske palestinske skolebøker, konkluderte slik dagen etter: «Nylig ble det kjent at tekster i nye palestinske skolebøker forherliger hellig krig. Nå har endringer i pensumet allerede blitt gjort, ifølge norsk UD.» Overskriften til NTBs artikkel i Aftenposten lød slik «Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene».

Palestinske utdanningsmyndigheter er fake. UD er fakere. Og NTB er fakest. Legg merke til hvordan de opererer. UD siterer PA, men NTB hevder endringer i pensum allerede har blitt gjort med UD som autoritet. NTB gir inntrykk av at palestinske barn ikke lenger lærer at martyrdød i jihad er det viktigste i livet.

På spørsmål fra MIFF har IMPACT-se gått gjennom alle de hundre eksemplene i rapporten fra september. Er noen av disse tatt ut av skolebøkene?

– Alle eksemplene i vår rapport fra september 2019 blir undervist i dag og vil bli undervist når det andre semesteret starter i januar. Vi har bøkene her. Ikke et eneste eksempel er tatt ut, opplyser Arik Agassi, forskningsleder ved IMPACT-se.

Jihad-pensumet til palestinske myndigheter vil bare bli endret dersom Norge setter ned foten. Regjeringen og utenriksdepartementet ser ut til å være helt uten vilje til å gjøre dette. Derfor er Stortinget nødt til å ta affære.

Les andre faktasjekk fra MIFF i denne saken:

Palestinske jihad-skolebøker var hovedsak i MIFFs direktesending 25. november.

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/1251104391748204/?xts%5B0%5D=68.ARDjUO7tdvkOlsa98O3_L5N6uVkEW0iJypiBSZO1cL7ftaJ8-L-fHTDpgakKtraJKQu2Oc2B9GYuJvBwY_Fl80J_Yieai-junRt4jOYMLp–BxMhtwq7nUvCsQFnEZ5vrpZtrOydGbfFc3Ecay18V9qv8i4_aWdn2jgj7oBHnk3yzYzdVqk99OhELgkny0WTfLBRruoYaed1e2Jkkqa2i47BbrBz1lBducbKm3K5gSvR092BchBn0XmrdI3z5K2rwAQRemaxLnHnMJKW2QVO-sX3-Fb1ceffPkwlYvc-_FBMsco-6PzeSOxCzB9iw4mbK46_n0tWa2rxZlaBhCiVvDVsD0yygQ&tn=-R
 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart