Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fake, fakere, fakest om palestinske jihad-skolebøker

Arik Agassi, forskningsleder ved IMPACT-se, viser fram noen av de palestinske skolebøkene som fremmer jihad og motarbeider fred. (Foto: IMPACT-se)
Endringer i pensumet er IKKE blitt gjort.

Nye palestinske skolebøker er mye mer ekstreme enn før. Vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i palestinsk grunnskole, meldte MIFF 9. oktober. Vi oversatte også 44 eksempler til norsk som dokumenterer dette.

Bak rapporten om skolebøkene står IMPACT-se, et institutt som gransker ulike lands skolepensum opp mot UNESCOs standarder for fred og toleranse i opplæring. Deres siste rapport kom i september og inneholdt 100 eksempler. Etter at Aftenposten fikk lese deres rapport satte de tittelen «Norge støtter skolepensum som fremmer jihad» på forsiden. «Palestinske skolebøker motarbeider fred,» konkluderte avisen i en lederartikkel. I forrige uke kunne MIFF vise at hatet også ble reflektert i avgangseksamenen sommeren 2019.

20. november skrev utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide til stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt: «Ifølge palestinske utdanningsmyndigheter er mange av de kritikkverdige eksemplene ikke lenger med i skolebøkene.»

NTB, som aldri ønsker at Det kongelige norske Utenriksdepartementet skal overgå dem i å hvitvaske palestinske skolebøker, konkluderte slik dagen etter: «Nylig ble det kjent at tekster i nye palestinske skolebøker forherliger hellig krig. Nå har endringer i pensumet allerede blitt gjort, ifølge norsk UD.» Overskriften til NTBs artikkel i Aftenposten lød slik «Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene».

Palestinske utdanningsmyndigheter er fake. UD er fakere. Og NTB er fakest. Legg merke til hvordan de opererer. UD siterer PA, men NTB hevder endringer i pensum allerede har blitt gjort med UD som autoritet. NTB gir inntrykk av at palestinske barn ikke lenger lærer at martyrdød i jihad er det viktigste i livet.

På spørsmål fra MIFF har IMPACT-se gått gjennom alle de hundre eksemplene i rapporten fra september. Er noen av disse tatt ut av skolebøkene?

– Alle eksemplene i vår rapport fra september 2019 blir undervist i dag og vil bli undervist når det andre semesteret starter i januar. Vi har bøkene her. Ikke et eneste eksempel er tatt ut, opplyser Arik Agassi, forskningsleder ved IMPACT-se.

Jihad-pensumet til palestinske myndigheter vil bare bli endret dersom Norge setter ned foten. Regjeringen og utenriksdepartementet ser ut til å være helt uten vilje til å gjøre dette. Derfor er Stortinget nødt til å ta affære.

Les andre faktasjekk fra MIFF i denne saken:

Palestinske jihad-skolebøker var hovedsak i MIFFs direktesending 25. november.

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/1251104391748204/?xts%5B0%5D=68.ARDjUO7tdvkOlsa98O3_L5N6uVkEW0iJypiBSZO1cL7ftaJ8-L-fHTDpgakKtraJKQu2Oc2B9GYuJvBwY_Fl80J_Yieai-junRt4jOYMLp–BxMhtwq7nUvCsQFnEZ5vrpZtrOydGbfFc3Ecay18V9qv8i4_aWdn2jgj7oBHnk3yzYzdVqk99OhELgkny0WTfLBRruoYaed1e2Jkkqa2i47BbrBz1lBducbKm3K5gSvR092BchBn0XmrdI3z5K2rwAQRemaxLnHnMJKW2QVO-sX3-Fb1ceffPkwlYvc-_FBMsco-6PzeSOxCzB9iw4mbK46_n0tWa2rxZlaBhCiVvDVsD0yygQ&tn=-R
 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart