Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Regjeringen gir 22 millioner kroner som bare vil forlenge konflikten

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). (Skjermdump fra Stortinget TV)
Norge gir et ekstra bidrag på 22 millioner kroner til UNRWA.

I 2020 ga Norge totalt 235 millioner kroner til FN-organisasjonen UNRWA. Med Israel for fred (MIFF) kritiserte regjeringen Solberg gjentatte ganger for denne støtten, senest i artikkelen Gir 125 millioner kroner til FN-organisasjon som nettopp ble tatt i å lære barn opp til jihad fra mars 2021. MIFF har også framført vår kritikk direkte overfor UNRWAs forrige generalsekretær i et møte i 2019.

Fredag 11. februar varslet Utenriksdepartementet at Norge nå hadde forpliktet seg å gi 1,1 milliarder kroner til UNRWA over fire år. Regjeringen investerer 1,1 milliarder kroner i jihadopplæring og «rettigheter» som vil ødelegge verdens eneste jødiske stat, konkluderte MIFF.

2. desember kom en ny pressemelding fra Utenriksdepartementet: «FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har et kritisk budsjettunderskudd. Slik situasjonen er nå, er det ikke sikkert at UNRWA kan tilby undervisning og helsetjenester resten av året. Derfor gir Norge et ekstra bidrag til UNRWA på 22 millioner kroner i år.» Tidligere i år har Norge gitt 275 millioner kroner til UNRWA.

UNRWA har et kritisk budsjettunderskudd fordi andre givere ser hvilken negativ effekt organisasjonen har. Arabiske land har kuttet kraftig, opp mot 85 prosent, i den generelle støtten til palestinerne. UNRWAs hatopplæring fikk EU til å kutte 40 prosent i årlige bevilgninger til UNRWA så sent som i mai 2022. FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har tidligere lovet å fjerne problematisk undervisningsmateriale fra sine skoler. Men det problematiske undervisningsmateriellet er ikke fjernet. IMPACT-se har funnet eksempler på «oppmuntring til vold, jihad og martyrdød, antisemittisme, hat og intoleranse» i 2022-materiell.

Til tross for at den norske utenrikspolitiske ledelsen kjenner til alt dette, fortsetter rekordutbetalingene til UNRWA.

Så lenge Norge støtter UNRWA, er vi med på å gi næring til den helt urealistiske drømmen hos palestinerne om «rett til å vende tilbake» til det som i dag er Israel. Dette er en rett som ingen andre store flyktninggrupper har fått, langt mindre deres etterkommere i fjerde generasjon. Dersom Israel skulle bli tvunget til å åpne grensene for alle flyktningenes etterkommere, ville det gjøre slutt på den eneste jødiske staten i verden.

Ingen blir mer skadelidende for denne dobbeltstandarden enn palestinerne selv. UNRWAs arbeid har blåst bort insentiver til arbeid og investeringer i det palestinske samfunnet. UNRWA legger beslag på store menneskelige og økonomiske ressurser som kunne vært frigjort til å skape en lysere framtid for palestinerne.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Her er fem grunner til hvorfor det ville vært riktig.

Det er også avslørt at UNRWA opererer med ekstremt oppblåste tall.

MIFF forventer at regjeringen legger økonomisk press på UNRWA til å legge om sitt arbeid slik at det bidrar til en løsning på konflikten og en løsning for situasjonen for etterkommere av palestinske flyktninger. Antisemittisme og Israel-hat må ut av UNRWAs skoler.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart