Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). (Skjermdump fra Stortinget TV)

Regjeringen investerer 1,1 milliarder kroner i jihadopplæring og «rettigheter» som vil ødelegge verdens eneste jødiske stat

Regjeringen øker støtten til UNRWA til 1,1 milliarder kroner over fire år.

I 2020 ga Norge totalt 235 millioner kroner til FN-organisasjonen UNRWA. Med Israel for fred (MIFF) kritiserte regjeringen Solberg gjentatte ganger for denne støtten, senest i artikkelen Gir 125 millioner kroner til FN-organisasjon som nettopp ble tatt i å lære barn opp til jihad fra mars 2021. MIFF har også framført vår kritikk direkte overfor UNRWAs forrige generalsekretær i et møte i 2019.

Fredag 11. februar varslet Utenriksdepartementet at Norge nå har forpliktet seg å gi 1,1 milliarder kroner til UNRWA over fire år. Dermed økes støtten til rekordstore 275 millioner kroner årlig.

– Jeg er dypt bekymret for UNRWAs økonomiske situasjon. UNRWA har en nøkkelrolle for å sikre at rettighetene og de grunnleggende behovene til de palestinske flyktningene blir dekket, og er også viktig for stabilitet i Midtøsten. Derfor øker Norge nå støtten til UNRWA, slik at vi vil bidra med totalt 1,1 milliarder kroner over en periode på fire år, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

UNRWA bidrar ikke til stabilitet, organisasjonen bidrar bare til å forlenge konflikten.

Senest i januar 2021 kom en rapport som viser at UNRWA-skolene

 • gir opplæring i hat
 • oppvigler til vold
 • fremmer jihad og martyrdød
 • løfter opp terrorister som rollemodeller
 • oppmuntrer barn å «forsvare moderlandet med blod»
 • omtaler Israel som «Fienden» og «den sionistiske okkupasjonen»
 • viser kart hvor Israel er utslettet
 • fordømmer israelsk-palestinsk samhandel

En ny rapport fra slutten av februar dokumenterte at UNRWA ikke har ordnet opp i forholdet. Omkring 60 prosent av UNRWAs budsjett går til utdanning.

Artikkelen fortsetter under de relaterte sakene.

Det er ikke flyktninger UNRWA hjelper, de hjelper i første rekke barnebarn og aller mest oldebarn av flyktninger. Det er mange gode grunner til ikke å feste lit til tallet UD opererer med (5,7 millioner).

Men det største problemet med den norske bevilgningen er at UNRWA ikke bidrar til en løsning på konflikten, snarere tvert imot.

Det største problemet er UNRWAs oppdrag. Vi «gir assistanse, beskyttelse og politisk oppmerksomhet (advocacy)» til fem millioner palestinske flyktninger, «i påvente av en løsning på deres situasjon», skriver UNRWA.

UNHCR, på den annen side, løser det ene flyktningproblemet etter det andre ved å integrere flyktningene der de er, eller med gjenbosetting i tredjeland. UNHCR løser situasjonen. De som før var flyktninger, er det ikke lenger. UNRWA sementerer situasjonen og blir en del av problemet. UNRWA bruker milliarder av kroner på å videreføre flyktningstatusen til palestinerne i generasjon etter generasjon.

Da Norge hadde formannskapet i UNHCRs gjenbosettingsgruppe våren 2006, arbeidet regjeringen for «å styrke UNHCRs saksbehandlingskapasitet (…), bidra til at flere nye land tar del i gjenbosettingsarbeidet, og arbeidet for en felles gjenbosettingsinnsats for å løse fastlåste flyktningsituasjoner» (St.prp. nr. 1, 06-07).

Palestinernes flyktningsituasjon har vært fastlåst lenger enn noen andre. Likevel er det ingen initiativ fra UNRWA til å gjøre en gjenbosettingsinnsats. UNRWA avsluttet de siste tegn på slik innsats i 1959. Norske regjeringer av skiftende farge har heller ikke gjort noe.

Så lenge Norge støtter UNRWA, er vi med på å gi næring til den helt urealistiske drømmen hos palestinerne om «rett til å vende tilbake» til det som i dag er Israel. Dette er en rett som ingen andre store flyktninggrupper har fått, langt mindre deres etterkommere i fjerde generasjon. Dersom Israel skulle bli tvunget til å åpne grensene for alle flyktningenes etterkommere, ville det gjøre slutt på den eneste jødiske staten i verden.

Ingen blir mer skadelidende for denne dobbeltstandarden enn palestinerne selv. UNRWAs arbeid har blåst bort insentiver til arbeid og investeringer i det palestinske samfunnet. UNRWA legger beslag på store menneskelige og økonomiske ressurser som kunne vært frigjort til å skape en lysere framtid for palestinerne.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Her er fem grunner til hvorfor det ville vært riktig.

Det er også avslørt at UNRWA opererer med ekstremt oppblåste tall.

Stans pengestrømmen til UNRWA-ansattes jødehat, skrev MIFF i 2015.

MIFF forventer at regjeringen legger økonomisk press på UNRWA til å legge om sitt arbeid slik at det bidrar til en løsning på konflikten og en løsning for situasjonen for etterkommere av palestinske flyktninger. Antisemittisme og Israel-hat må ut av UNRWAs skoler.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

2 kommentarer

 1. Organisasjonen av islamske stater og deres støttespillere har hatt flertall i FN i 50 år, derfor kan vi lese i Norge i Dag:»Midt i en tid med krig i Europa, velger FN å fortsette sin hets mot Israel. FNs menneskerettighetsråd (UNHRC) stemte for fire anti-israelske resolusjoner da den 49. sesjon ble avsluttet 1. april». FN spesialbehandler Israel og er derfor antisionistisk.

 2. Denne UNRWA, som Norge støtter raust,er i Gaza identisk med Hamas, sier en amerikansk journalist, Daniel Greenfield. Totalt omlag 30000 ansatte, så å si alle er palestinere. UNRWA i Gaza har et styre på 27. 25 er fra Hamas. Det forklarer at UNRWA skoler blir brukt av Hamas i rekruttering og opplæring av terrorister, og i angrep mot Israel. Rakettsutxskyting fra skoleområdene, våpenlager i skolene, terrortunneler under skolene. FN begår krigsforbrytelse i Gaza, men beskylder hele tiden Israel for å gjøre det. Greenfiel sier at UNRWA operer som terrorister når de bruker FN fasiliteter for militære formål. Og når Hamas har foretatt et angrep, krever UNRWA straks våpenhvile

  http://www.danielgreenfield.org/2014/08/the-unrwa-is-hamas.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart