Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fem tanker å ha i hodet når MIFF blir offer for falske anklager om å støtte folkemord

4. mars 2024 ble det satt opp en plakat på Bakkegata-busstopp i Trondheim hvor Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, var avbildet under overskriften «Med Israel for folkemord». (Foto: Privat)
Det er ikke noe nytt at MIFF blir demonisert med å knyttes til falske anklager mot Israel.

Mandag 4. mars ble det satt opp en plakat på Bakkegata-busstopp i Trondheim hvor Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, var avbildet under overskriften «Med Israel for folkemord» (se bildet over). Den ondsinnede plakaten var satt inn ulovlig i Clear Channels ramme for annonseplakater, bildet var brukt uten godkjenning og overskriften er en falsk anklage. Clear Channel opplyser at slik form for hærverk blir rutinemessig politianmeldt, og sier at plakaten ble fjernet sent tirsdag kveld.

Her er fem tanker å ha i hodet når MIFF blir offer for falske anklager om å støtte folkemord.

1

Anklagen retter seg først og fremst mot den jødiske staten. Jødehatets historie er full av slike falske anklager, og mange av de klassiske løgnene som ble rettet mot jøder blir nå rettet mot staten Israel. Historien til såkalte «blodanklagene» går helt tilbake til 1200-tallet, da en ung gutt ble funnet drept i England like før påske. Hans onkel, som var prest, anklaget jødene for drapet, men det lokale politiet fant ikke noe bevis som tydet på at det var sant. Likevel spredte blodanklagen mot jødene seg.

Folkemordanklagen mot Israel er ikke noe nytt etter 7. oktober-krigen. Da PA-president Mahmoud Abbas besøkte Tyskland i 2022, anklaget han Israel for å ha «begått 50 Holocaust» mot palestinerne. I Holocaust ble to tredeler av Europas jødiske befolkning drept av nazistene. Som kontrast har antallet arabiske innbyggere i Gaza og Vestbredden (Judea og Samaria) økt med fire hundre prosent etter 1948. Folkeveksten skjøt fart etter at Israel fikk kontroll over områdene i 1967.

Ifølge FN-statistikk var det 1,01 millioner palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen i 1948. Antallet økte forsiktig, ifølge en annen FN-rapport, til mellom 1,23 og 1,35 millioner i 1967. I løpet av de neste 30 årene under israelsk styre, ble antallet palestinere mer enn doblet. Offisiell palestinsk statistikk for 1997 oppgir at det er 2,78 millioner palestinere på Vestbredden og Gaza. Den raske økningen har fortsatt, og i dag er det offisielle tallet fra PA 5,35 millioner. Antallet arabere i selve Israel har økt fra 160.000 i 1948 til 1.975.200 i 2022.

Les mer på temasiden: Løgnanklagene mot Israel om folkemord og etnisk rensning

2

Det er heller ikke noe nytt at MIFF blir demonisert med å knyttes til falske anklager mot Israel. Under Gaza-krigen i 2014 var det anklagen «MIFF støtter barnemord» en gjenganger.

Hva MIFF svarte den gang, gjelder også for utviklingen etter 7. oktober:

«Dessverre blir palestinske barn skadelidende av at Hamas startet og insisterer på å fortsette en rakettkrig mot Israel. Barn blir også skadelidende fordi Hamas avfyrer sine raketter og har sine kommandosenter midt blant sivilbefolkningen. Hamas startet rakettkrigen, og Hamas har avvist våpenhvileforslag fra Egypt. Det er Hamas som må bære ansvaret. Vi vet at israelske styrker følger reglene for krigføring «godt over gjennomsnittlig» i forhold til andre land, inkludert vestlige land.

I «rettferdig krig»-tradisjonen, som president Barack Obama refererte til i sin tale da han mottok Nobelprisen, er det et prinsipp som heter «dobbelt effekt»-prinsippet. Ifølge dette prinsippet, er det moralsk rettferdig å oppnå et mål hvis dette er rettferdig i seg selv, selv om det vil føre til uønskede konsekvenser – på betingelse av at de uønskede konsekvensene er uunngåelige, ikke med overlegg, og at tiltak ble gjort for å minimere deres negative effekt.

Det er et rettferdig mål av Israel å prøve å stanse rakettangrep og infiltrasjonsangrep fra Hamas. Dessverre er konsekvenser for sivilbefolkningen på Gaza-stripen unngåelige.»

Så MIFF støtter på ingen måte barnemord. Men vi påpekte også den gang, noe som var og er sterkt provoserende, at Norge hver måned spytter inn penger til en kasse som gir store utbetalinger til barnemordere, ikke som har drept barn med en feiltakelse, men som er stolte av drapene og får belønning for nettopp barnemord.

Les mer på temasiden: Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister

I november 2015 ble oppfordring til folkemord på jøder sendt på palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-stasjon. MIFF protesterte, mens de aller fleste andre innbyggerne i Trondheim og Norge fortsatte å være helt likegyldige til at Norge finansierer denne tv-kanalen.

3

Sannheten er at Israels fiender har som mål å begå folkemord på jødene. Allerede i 2012 påpekte folkemordseksperten Gregory Stanton at Iran og deres allierte (inkludert Hamas og Hizbollah) har beveget seg inn på minst seks av åtte stadier i folkemord.

MIFF gjenga den gang:

 «Sionistene» er klassifisert og symbolisert gjennom utestengende ideologi og hatretorikk og umenneskeliggjort som «kreftsvulster». Iran har organisert fanatiske militser, inkludert Den islamske Revolusjonsgarden, polarisert samfunnet med undertrykkelse og arrestasjoner av moderate stemmer og forberedt massedrap ved å fornekte tidligere folkemord og utvikle masseødeleggelsesvåpen. Gjennom global terror har Iran til og med begynt på det syvende av de åtte stadier, utryddelse.

Den amerikanske talsmannen John Kirby forklarte saken i november: «Dette ordet «folkemord» blir kastet rundt på en ganske upassende måte av mange forskjellige mennesker.

Det Hamas ønsker, ikke ta feil av det, er folkemord. De ønsker å slette Israel av kartet. De har sagt det offentlig ved mer enn én anledning – faktisk nylig.

Og de har sagt at de ikke kommer til å stoppe, det som skjedde den 7. oktober kommer til å skje igjen og igjen og igjen. Og hva skjedde den 7. oktober? Mord. Slakt av uskyldige mennesker i deres hjem eller på en musikkfestival. Det er folkemordsintensjoner. (…)

Men Israel prøver ikke å viske det palestinske folket av kartet. Israel prøver ikke å viske Gaza av kartet.

Israel prøver å forsvare seg mot en folkemordstrussel. Så, hvis vi skal begynne å bruke det ordet, greit, la oss bruke det riktig.»

PLO-charteret fra 1968 oppfordrer til «kommandoaksjoner og væpnet revolusjon som kjernen i det palestinske folkets frigjørskamp». Alle andre løsninger enn den totale frigjøringen av «det historiske Palestina» avvises. Det inkluderer også områdene som i dag utgjør Israel.

Hamas sitt charter fra 1988 forsterker intensjonen med å oppmuntre til å «heve Allahs banner over hver tomme av Palestina» og til å «frigjøre Palestina og konfrontere det sionistiske prosjektet». Enklere fortalt: Målet er å utslette Israel og erstatte landet med en palestinsk stat.

Houthienes banner erklærer «død over Israel» og «forbannelse over jødene». Folkemordintensjonene annonseres høyt og tydelig, likevel er den norske regjeringen i fortløpende kontakt med dem.

4

Folkeretten forplikter Israel til å forhindre og straffe palestinske handlinger som rammes av folkemordmordkonvensjonen. Målet med de israelske operasjonene på Gaza etter 7. oktober 2024 har vært å forhindre at nye massakrer i Israel kan finne sted.

I november argumenterte menneskerettighetsaktivisten Eitay Mack i Ha’aretz for at Israels militære svar mot Hamas ikke er folkemord. MIFF gjenga hans konklusjon slik: «Så lenge det ikke er basert på fakta vil ikke påstander om folkemord være nyttig for å få slutt på krigen eller fremme frihet for folket på Gaza. Det kan derimot hisse opp stemningen ytterligere og føre til dødelige angrep på israelere og jødiske mål verden over.

Det er riktig som flere har påpekt at folkeretten er mangelfull sin beskyttelse av sivile, både i definisjoner og i praksis. Vi må rette opp disse feilene ved å opprettholde moralen og de universielle verdiene som Hamas og deres jihadistiske partnere er imot – ikke ved å gå oss vill i falske påstander om folkemord.»

5

I 2015 måtte en bystyrerepresentant for SV i Stavanger innrømme at å anklage Israel for folkemord var «feil og usaklig». Han beklaget at han hadde gått over streken. Vil det komme noen beklagelse fra plakatvandalene i Trondheim?


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart