Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel vil ikke samarbeide med FN-granskning av bosetninger

Benjamin Netanyahu kaller menneskerettighetsrådet "overfladisk og overdådig". (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu kaller menneskerettighetsrådet "overfladisk og overdådig". (Foto: GPO)
FNs menneskerettighetsråd fortsetter å være sykelig ensidig opptatt av Israel. - Hykleri, sier statsminister Benjamin Netanyahu og avviser samarbeid med en granskningskomité for bosetningene.

Torsdag bestemte FNs menneskerettighetsråd at de vil opprette en egen komité som skal granske de israelske bosetningene og påvirkningen de har på palestinernes menneskerettigheter. Aldri tidligere har rådet vedtatt en lignende resolusjon. Vedtaket ble godkjent med 36 stemmer, blant annet fra Norge. Ti land avstod fra å stemme. Det eneste landet som stemte imot var USA. Landets politiske rådgiver Charles O. Blaha sa etter møtet at USA er «dypt bekymret over dette rådets partiskhet mot Israel».

Statsminister Benjamin Netanyahu reagerer på vedtaket og kaller rådet «hyklersk». Han mener medlemslandene burde «skamme seg».

– Dette er et hyklerisk råd med et automatisk flertall mot Israel. Rådet burde skamme seg. Fram til i dag har det vedtatt 91 resolusjoner, hvorav 39 har handlet om Israel, tre om Syria og én om Iran. Man måtte bare lytte til den syriske representanten snakke om menneskerettigheter på torsdag, for å forstå hvor løsrevet dette er fra virkeligheten, sa Likud-lederen.

 

– Kan ikke få i pose og sekk
Det israelske utenriksdepartementet offentliggjorde en uttalelse etter at vedtaket ble kjent, og kalte det «surrealistisk».

– Mens menneskerettigheter blir brutt på et historisk høyt nivå i Midtøsten for tiden, gjør menneskerettighetsrådet narr av seg selv ved å dedikere sin tid og ressurser på å etablere en overfladisk og overdådig organisasjon hvis eneste mål er å tilfredsstille palestinernes luner og å skade framtidige sjanser til å oppnå en avtale gjennom fredelige midler. Palestinerne må forstå at de ikke kan få både i pose og sekk. De kan ikke nyte godt av samarbeid med Israel og samtidig initiere politiske konfrontasjoner med oss i internasjonale forum, står det.

Uttalelsen hevder videre at dersom PA virkelig hadde vært interessert i å løse bosetningsspørsmålet, hadde de innledet forhandlinger med Israel om alle kjernespørsmål.

 

Totalt fem Israel-resolusjoner
Viseutenriksminister Danny Ayalon sa torsdag kveld at den israelske regjeringen ikke vil samarbeide med en slik FN-etterforskning som menneskerettighetsrådet nå har vedtatt.

– Når det gjelder Israel, så mener vi at en FN-granskning ikke har gyldighet, verken diplomatisk eller moralsk, og derfor vil vi ikke tillate dem [komiteen] å operere her, sier han.

Fire andre anti-israelske resolusjoner ble vedtatt av rådet i går. En av dem fordømte Israels «handlinger» på Golan-høyden.

I løpet av det første året menneskerettighetsrådet var i funksjon vedtok det omkring ti resolusjoner mot den eneste jødiske stat i verden. Summen av resolusjoner mot alle andre land i verden var 0 – null.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart