Barth Eide sier til NTB at han har lest resolusjonsteksten som PA vil legge fram og at den oppfyller Norges krav.
– Den står ved alle tidligere forpliktelser, bruker et akseptabelt språk og står på forhandlingslinjen og på at en fremtidig palestinsk stat må leve side om side i fred med Israel.
Han sier også at den er fri for tendensiøse formuleringer i Israels disfavør.
USA uenig med Norge
Den samme formuleringen ser en rekke europeiske land ut til å trekke. Frankrike har også bestemt seg for å støtte PAs sak, mens Storbritannia kan komme til å følge etter. USAs to viktigste allierte i Europa er dermed på kollisjonskurs med Washington i denne saken. Amerikanerne er opptatt av at en palestinsk stat bør skapes kun gjennom direkte forhandlinger med Israel.
Israel med kalde føtter
Jerusalem toner onsdag ned sine trusler om å bryte ut av Oslo-avtalen og styrte PA-president Mahmoud Abbas, dersom selvstyremyndighetene får oppgradert sin status av generalforsamlingen. Men de ser likevel på PA-planene som et «grovt brudd» på avtalene de to partene har signert, sier en sentral regjeringskilde til Times of Israel. Til en annen israelsk avis bekrefter Lieberman den diplomatiske helomvendingen.
Det er tydelig at palestinerne ikke har tenkt å ligge på latsiden, dersom de får oppgradert sin observatørstatus. I følge lederen for palestinernes etterforskningskomité, Tawfiq Tirawi, ønsker PA å gå til Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag dersom de finner beviser på at tidligere PA-president Yasser Arafat ble myrdet av Israel.