Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Tempelhøyden under Ramadan. (Illustrasjonsfoto: Uzi Yachin / Flickr.com / CC)
Tempelhøyden under Ramadan. (Illustrasjonsfoto: Uzi Yachin / Flickr.com / CC)

Fire brannbomber, men ingen store opptøyer

Den andre fredagen av muslimenes fastemåned Ramadan gikk relativt rolig for seg i Jerusalem.

Natt til fredag ble det kastet fire brannbomber mot et hus i den jødiske bydelen Armon Hanatziv, ifølge Times of Israel. Brannbombene medførte materielle skader på boligen, men ingen personskader. Fire palestinere fra Hebron ble etter kort tid arrestert, mistenkt for å stå bak angrepet.

 

Titusener til fredagsbønn på Tempelhøyden

Israelske myndigheter har operert med økte innreiserestriksjoner for palestinere fra Gaza og Vestbredden i tiden etter terrordrapene i Tel Aviv 8. juni. Fredag fikk likevel 300 palestinere fra Gaza og 53.000 fra Vestbredden tillatelse til å dra til Tempelhøyden i Jerusalem for å be ved al-Aqsa moskeen. Ifølge COGAT, det offentlige organet som koordinerer samarbeidet mellom Israel og de palestinsk-kontrollerte områdene, tilsvarer disse tallene den vanlige tilstrømningen til Tempelhøyden slik den ser ut fredager flest. Det var opprinnelig planlagt å gi et ekstraordinært høyt antall innreisetillatelser på fredagene under Ramadan, men dette ble ombestemt. Israelske sikkerhetsstyrker er i høy beredskap mot eventuelle truende situasjoner. Dagen i dag forløp fredelig på høyden med den omstridte helligdommen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart