Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Verden

Artikler relatert til Israel og Midtøsten fra hele verden.

Russiske krigsskip av typen "Vlad". (Illustrasjon: Kim Smith, flickr.com)

Russland sender 12 krigsskip til Syrias kyst

Russiske myndigheter velger å støtte Syrias Bashar Assad med 12 krigsskip utenfor landets kyst, for å advare Vesten mot å blande seg. Stadig flere av regimets kritikere i IDF innser at alternativene til Assad kanskje er verre.

Les mer »
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

Netanyahu invitert til Kina

Statsminister Benjamin Netanyahu er invitert på statsbesøk til Kina i mai. Selv om han fortsatt ikke har svart, er det ventet at han takker ja.

Les mer »
Rita Yahan-Farouz under en konsert i Israel. (Foto: Rita, Facebook.com)

Sang om fred for FNs generalforsamling

Den persisk-fødte israelske sangeren Rita sang om fred på hebraisk, farsi og engelsk i salen til generalforsamling i FN. «Toner for fred,» var arrangert av Israels FN-ambassadør.

Les mer »
Hovedkontoret til EU-kommisjonen (Foto: Wikipedia)

– Bosetninger største hinder for fred

22 europeiske konsuler har bedt EU om å legge hardere press på Israel, for å forhindre framtidig bygging i bosetningene og Øst-Jerusalem. Byggeaktiviteten utgjør «den største faren» for fredsprosessen, hevder de.

Les mer »
Nigerias hovedstad Lagos (Illustrasjon: Nick M, flickr.com)

Iran-terror forhindret i Nigeria

Den nigerianske etterretningstjenesten (SSS) sier Iran støttet en gruppering i hovedstaden med planer om å angripe amerikanske og israelske mål i Lagos. De involverte er nå arrestert.

Les mer »
Kraftig røyk stiger opp fra eksplosjonsstedet på flyplassen.

– Hizbollah må inn på EUs liste over terrororganisasjoner

Etterforskningen i Bulgaria bekrefter at Hizbollah stod bak terrorangrepet mot israelske turister i juli 2012. En kanadisk og en australsk statsborgere deltok i angrepet. – Det er på høy tid at Hizbollah kommer inn på EUs liste over terrororganisasjoner, mener den britiske avisen The Times.

Les mer »
Skjermdump fra SV.no.

SV kan ikke tjenesteutsette jobben mot jødehat

På nettsiden til SV er det flere artikler som nevner Israel enn artikler om syv av verdens mest blodige konflikter til sammen. Det er like mange artikler som nevner Israel som Russland, Finland og Danmark. Ingen andre land møter skarpere vinkling: 3 av 4 artikler

Les mer »
USAs visepresident Joe Biden (f.v.), her i diskusjon med president Barack Obama, understreker at Iran må vise seriøs vilje til å bøye av for internasjonale atomkrav, skal amerikanerne gå i forhandlinger med dem. (Foto: Det hvite hus)

Nytt iransk jagerfly presentert

De nye iransk-produserte jagerflyene Qaher-313 ble presentert av president Mahmoud Ahmadinejad lørdag. Joe Biden (til venstre i bildet) sier Teheran må vise seriøs vilje til å avblåse sitt atomvåpenprogram, skal USA forhandle med dem.

Les mer »
Hatnua-leder Tzipi Livni (Foto: Tzipi Livnis flickr-konto)

– Obama har vekket oss

USAs president Barack Obama skal ha sagt i en privat samtale at Netanyahu-regjeringen ikke vet Israels beste. Tzipi Livni mener dette viser hvor viktig gode relasjoner med USA er for landet.

Les mer »
Slike israelske dronefly har vært avgjørende for den markante økningen i israelsk våpeneksport. (Foto: IDF)

Våpeneksport økte 20 prosent i fjor

Israel eksporterte våpensystemer for 39 milliarder kroner i 2012, noe som gjør landet til mellom fjerde og sjette største våpeneksportør på verdensbasis. Det meste går til våre NATO-allierte.

Les mer »
Professor Dan Schueftan. (Skjermdump fra youtube.com/watch?v=ED6SZYmziTw)

– Europeerne oppmuntrer til intifada

– Dersom det blir en ny runde med vold fra palestinerne, vil europeerne se det som et påskudd, uansett hvordan Israel reagerer, til å presse Israel enda mer. Europeerne har vedtatt på forhånd at Israel har skylda, uansett hva som skjer, sier den israelske professoren

Les mer »

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart