Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Se og del den avslørende filmen som Operasjon Dagsverk vil sensurere

Skjermdump fra filmen Dropp Operasjon Dagsverk! publisert av MIFF 10. september 2018.
Skjermdump fra filmen Dropp Operasjon Dagsverk! publisert av MIFF 10. september 2018.
Fire timer etter at MIFFs film om Operasjon Dagsverk ble publisert, kom krav fra OD om å fjerne den fra nettet.

Mandag 10. september kl. 10 publiserte MIFF filmen Dropp Operasjon Dagsverk! – Skap en mer rettferdig verdenFacebook, YouTube og Twitter (del 1 og del 2).

– Vi i Operasjon Dagsverk ber om at videoen tas ned umiddelbart, skriver et medlem av hovedkomiteen for Operasjon Dagsverk i e-post til MIFF bare fire timer etter publiseringen. Operasjon Dagsverk påpeker at det er blitt brukt bilde- og videomateriell publisert og produsert av OD i MIFFs film.

– OD føler seg så presset at de forsøker seg på sensur. Det er lite demokratisk, hvilket passer godt til hele prosjektet og bare understreker behovet for MIFFs advarsler, kommenterer Jan Benjamin Rødner, advokat og medlem av MIFFs hovedstyre.

MIFF har gjengitt remix av korte innslag fra ODs materiale for å kritisere det, i tråd med vanlig praksis i offentlig ordskifte. Vi har også oppgitt kilden.

Operasjon Dagsverk på sin side, har i minst én av sine filmer brukt materiale fra MIFF ikke for å føre en debatt, men for å presentere egen markedsføring. 23 sekunder ut i filmen «Frihet til å leve» publisert av OD 6. august ser man et klipp av Israel-flagg foran Stortinget. Dette klippet er tatt fra MIFFs film «Støttemarkering for Israel i Oslo – 8. januar 2009». Noen sekunder senere viser OD et filmopptak av Kåre Willoch. Det har OD tatt fra en debatt som ble avholdt i MIFF i 2006, filmet av MIFF og publisert av MIFF i 2007.

Se og del filmen som Operasjon Dagsverk vil nekte norske skoleelever å se!

 

BAKGRUNN: I høst skal norske elever i ungdomsskole og videregående skole gi en dagslønn til organisasjoner som arbeider for «bred økonomisk boikott» av verdens eneste jødiske stat. Mottakerne hevder pengene samlet inn fra Operasjon Dagsverk (OD) ikke skal gå til boikottarbeid, men de vil uansett skape svært negative ringvirkninger både i det palestinske samfunnet og i Norge. Blant palestinere vil mottakerne bli oppmuntret og styrket i sin kamp for en framtid uten Israel, i Norge blir anti-israelske aktivister mobilisert til å gi «hundrevis av foredrag» på norske skoler. Opplegget for årets OD er så frastøtende at Det mosaiske trossamfunn, som vanligvis er svært tilbakeholdne med politiske utspill, advarer jødiske skolebarn mot å delta.

10. august kunne MIFF avsløre at OD bruker Janna JIHAD fra en voldelig palestinsk klan som stemme for «fred». 14. august avslørte MIFF feilene i ODs historiefortelling til norske skoleelever. 15. august skrev Erwin Teigen (18) at han trekker seg fra sitt lederverv i Operasjon Dagsverk fordi han i planleggingsseminar opplevde at foredragene hadde «en skummel undertone av antisemittisme og antisionisme».

20. august kunne MIFF avsløre at Operasjon Dagsverk setter statsminister Erna Solberg i skvis. 21. august gjorde vi en ny faktasjekk på ODs informasjonsmateriell og 22. august skrev vi hva OD må gjøre for å få grønt lyst fra MIFF.

6. september publiserte OD sin hittil lengste film om prosjektet. Det ble en ren propagandafilm med kart hvor Israel er utslettet, en serie ensidige anklager mot de israelske forsvarsstyrkene og graffiti som feirer 30-års jubileet til terrororganisasjonen Hamas.

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/264107301098400/


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart