Tidligere har Mads Gilbert bedt forbrukere boikotte SodaStream. Nå går fabrikken på offensiven for å hjelpe syriske flyktninger, "slik vi alltid har gjorrt vårt beste for å hjelpe våre palestinske brødre og søstre". (Foto: Facebook, SodaStream og skjermdump fra Times of Israel)

SodaStream vil hjelpe flyktninger

Den israelske direktøren for den boikottrammede fabrikken tilbyr arbeidsplasser til 1.000 flyktninger fra Syria.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Hjemmelaget mineralvann fra israelske kullsyremaskiner har lenge vært en styggedom i Israel-boikotternes øyne. At flere hundre palestinske arbeidere hadde sitt levebrød og daglige virke ved SodaStream-fabrikken i industriområdet Mishor Adumim en mil utenfor Jerusalem, hjalp ikke. Industriområdet ligger nemlig omtrent en mil utenfor ”den grønne linjen” (våpenhvilelinjen fra 1949 til 1967). Det er en del av den største bosetningsblokken på Vestbredden. ”La boblene briste”, oppfordret Mads Gilbert og andre boikott-talsmenn den gangen. ”La det boble for miljøet og fredelig sameksistens”, har vært oppfordringen fra MIFF.

Her kan du lese om bakgrunnen for Sodastream-boikotten.

Her kan du lese om MIFFs motaksjon for ett år siden.

I mai i år flyttet SodaStream produksjonen fra Mishor Adumim til industriområdet Lehavim i Negev-ørkenen, ikke langt fra den sør-israelske byen Beersheeva. Like ved fabrikken ligger beduinbyen Rahat. 30 prosent av de 1.100 arbeiderne ved den nye fabrikken er beduiner fra Rahat. Byens politiske ledelse har gått ut med en erklæring om at de åpner for politisk asyl for flyktninger fra Syria så sant Israels regjering går med på det. I en pressemelding fra SodaStream sier Rahats ordfører Talal Al-Krenawi og SodaStreams administrerende direktør Daniel Birnbaum at de sammen er klare til å ta imot 200 familier eller 1.000 enkeltpersoner fra Syria. Rahat vil bosette dem, og SodaStream vil gi dem arbeid.

”SodaStream og Rahat kan effektivt integrere 1.000 enkeltpersoner eller opp til 200 familier, og gi dem en mulighet til å bygge et nytt liv i Israel”, skriver de i pressemeldingen.

– Som sønn av en Holocaust-overlevende nekter jeg å stå stille og se på at denne menneskelige tragedien utspiller seg like over grensen i Syria, sier Birnbaum.

– På samme måte som vi alltid har gjort vårt beste for å hjelpe våre palestinske brødre og søstre på Vestbredden, har tiden nå kommet for at lokalt forretningsliv og kommunalt lederskap må sette fokus på den humanitære krisen i Syria og ta initiativ til å hjelpe dem som er i nød. Vi kan ikke forvente at våre politikere skal bære hele byrden av å sørge for hjelp til flyktningene, fortsetter han.

Statsminister Netanyahu har tidligere avvist muligheten for at Israel kan ta imot flyktninger fra Syria, men påpekt at Israel gjør en stor humanitær innsats i å yte medisinsk hjelp til krigsskadde ved et militærsykehus nær grensen på Golan-høydene. Syria er formelt i krig med Israel.

Kilder: Ha’aretz, Ynetnews.com og Times of Israel.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart