Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bokanmeldelser

Israel under lupen.

Bestill boken Israel under lupen

Arabiske stater har illustrert store deler av Israels historie på frimerker. Olav Vidar Landsverk kommenterer og korrigerer propagandaen og tar leseren med på en unik og lærerik reise fra britisk mandattid til i dag.

Les mer »
Vår jødiske reise av Anne Sender ble utgitt av Cappelen Damm høsten 2013.

Senders jødiske reise

Anne Senders bok Vår jødiske reise som kom i høst er spennende og lærerik lesning, obligatorisk for alle som er interessert i jødenes historie i Norge.

Les mer »
Evighetens folk kjenner ingen frykt. Omslagsbildet til den norske utgaven.

Frykten som spiser opp mennesket

Evighetens folk kjenner ingen frykt, debutromanen til den unge israelske forfatteren Shani Boianjiu, kom på norsk i høst. Tittelen til tross, det er frykt som preger de fleste sidene i boken.

Les mer »
Faksmile fra side 244 i boken Juniorleksikon, Spektrum forlag 2011.

Jerusalem i norsk juniorleksikon

«Jerusalem er en hellig by for muslimene, tilhengerne av islam,» heter det i Juniorleksikon. At byen også er hellig for jøder og kristne kommer nærmest bare som et haleheng.

Les mer »
Norsk Jihad - du kan bestille boken på torget.miff.no.

Jihad på hjemmebane

Det er interessant å merke seg hvor lite boken Norsk jihad handler om Israel og jøder. De norske muslimske ekstremistene er opptatt med en enda større krig.

Les mer »
Evighetens folk kjenner ingen frykt.

Israelsk debutroman kommer på norsk

Den unge israelske debutforfatteren Shani Boianjiu kommer til Litteraturhuset i Oslo onsdag 11. september. Evighetens folk kjenner ingen frykt er allerede solgt til 23 land.

Les mer »
Journalist Åshild Eidem har skrevet boken Spillet om Gaza.

Bak gardinene til Israels fiender

Spillet om Gaza er en sjelden bok. Journalist Åshild Eidem behandler palestinerne på Gaza-stripen som voksne folk og ser dem ikke utelukkende ut fra offer-perspektivet.

Les mer »
To av bøkene som har fått sterkt nedsatt pris.

14 bøker til superpris

På torget.miff.no kan du nå sikre deg en rekke bøker med fantastiske tilbudspriser! Flere har kun et lite restlager igjen.

Les mer »
Boken "La Israel leve", som kommer ut på Lunde forlag, kan du skaffe deg på Midtøsten-torget til MIFF.

Lar Israel tale

Gjennom Dagens Israel-korrespondent John Solsviks siste bok «La Israel tale», får israelske intellektuelle selv presentere sitt syn på Midtøsten-konflikten og sitt hjemland.

Les mer »
Hitlers norske budbringere er skrevet av Bjørn Westlie, førstelektor ved journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA). Westlie har i mange år vært journalist i Dagens Næringsliv.

Norske ord som kunne drepe

Det er vel få som fortsatt tror at journalister og redaktører har en opphøyd etikk og moral framfor andre folk. De som fortsatt skulle lide av denne misforståelsen bør lese den nye boken «Hitlers norske budbringere».

Les mer »
To nye bøker som har kommet i høst gir ny innsikt i norsk krigsinnsats i Afghanistan.

Norge fører krig slik som Israel II

Etter som ny informasjon om norske militære aksjoner i Afghanistan blir avdekket i høstens bokutgivelser, blir hykleriet i tidligere norsk kritikk av Israels «overdrevne maktbruk» og «uproporsjonale krigføring» stadig mer tydelig.

Les mer »
Tegningen av Sakkeus er hentet fra Den store barnebibelen, utgitt av Det Norske Bibelselskap i 2008.

Er Bibelen antisemittisk?

Kan en barnebibel ha antisemittisk effekt dersom den fremstiller Bibelens skurker og motstandere av Jesus med tegninger som er slående like konspirasjonstegninger av jøder fra moderne tid? Kan feil lesning av Johannes evangeliet ha antisemittisk effekt?

Les mer »

Nye bøker og filmer på torget.miff.no

Hitlers norske budbringere forteller om de norske journalistene som skrev og drepte for nazistene. Veien til Damaskus er en rykende aktuell reiseskildring. Se enda flere nye titler på torget.miff.no.

Les mer »

En hjelp til å forstå israelerne

Det går lang tid mellom hver gang en norsk akademiker utgir en bok med ambisjoner om å hjelpe leserne til å forstå israelerne. Det er en slik bok Hanne Eggen Røislien har utgitt på Aschehoug i september.

Les mer »

Norge fører krig slik som Israel

Norske ledere har gjentatte ganger fordømt Israel for luftangrep mot fiendtlige ledere i tettbebygde områder. En ny bok avslører at en norsk offiser pekte ut et tilsynelatende sivilt mål – et hotell – for bombing av NATO. Israelske offiserer blir forsøkt stilt for retten for

Les mer »

Her finner du våre omtaler av aktuelle bøker gjennom de siste årene. 

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart