Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bokanmeldelser

Internasjonale boktips august 2012

Miff.no gir deg omtale og lenker til noen av de rykende ferske engelsk-språklige bøker som kan være interessante for Israel-venner. Israels sikkerhetsbarriere vil være drøyt 700 kilometer når den står ferdig. En bok handler også om USAs og Indias gjerder, som er 5000 kilometer.

Les mer »
Aftenposten omtalte MIFFs nye bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen på nesten en helside fredag 1. juni 2012. (Foto: MIFF)

Dobbeltspill i Aftenposten

Aftenposten rapporterte fredag fra MIFFs boklansering av Dobbeltspill i Stortinget. Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier han «trenger noe mer tid» til å uttale seg om anti-jødiske holdninger i palestinske medier.

Les mer »
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen. (Foto: MIFF)

Støre må svare på innholdet i Dobbeltspill

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (krf) lurer på hvordan utenriksminister Jonas Gahr Støre (ap) vil sikre at norsk støtte ikke bidrar til å finansiere virksomheten som er dokumentert i MIFFs bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.

Les mer »

Løgnere iblant oss

Her kan du lese Jan Benjamin Rødners bok fra 1976 gratis online. Rødner avslører mange av løgnene som anti-sionister fortsatt resirkulerer.

Les mer »
Gertruda Bablinska og Michael Stolowitzky.

Et hellig løfte

Det finnes tusenvis av beretninger om jøder som overlevde Holocaust. Mange viser heltemotet til deres redningsmenn. Gertrudas løfte må være en av de mest velskrevne bøker hvor en redningskvinne har hovedrollen.

Les mer »
Karin Abraham, journalist og forfatter.

Journalist vil tette kunnskapshull

– Jeg opplever at det er et stort hull i det norske ordskiftet når det gjelder Israel, sier journalist Karin Abraham (34). Hun er aktuell med ny bok og foredragsrekke i MIFF.

Les mer »

Bak kulissene i Mossad

Den israelske etterretningstjenesten Mossad er omspunnet med mange myter. Den britiske journalisten Gordon Thomas har forsøkt å nøste opp i flere av de mest dramatiske historiene i boken Gideon’s Spies.

Les mer »

Dyr lærepenge før tredje runde?

De som måtte tro at israelske politikere og generaler er ufeilbarlige, vil bli dypt skuffet hvis de leser «34 days», en bok om Den andre Libanon-krigen mellom Israel og Hizbollah i 2006.

Les mer »

De valgte å samarbeide med jødene

Da Hillel Cohen var en ung gutt på midten av 1970-tallet, fikk han høre fascinerende historier fra den britiske mandatperioden fra eldre palestinere. Det var historier om det arabiske opprøret fra 1936-39 og nederlaget i 1948. Det var om skurker og helter, som lett kunne

Les mer »

Kald skulder fra egyptiske forfattere

Den øverste ansvarlige for litteraturoversettelse i Egypt mener det er greit å oversette bøker fra hebraisk til arabisk hvis den israelske forfatteren ikke får noen økonomisk kompensasjon. Et slikt åndsverk-tyveri er nødvendig «for å bli kjent med fienden, for å forstå hans styrke og svakhet»,

Les mer »

Nazismen kunne knuse morskjærligheten

12. mars 1938 marsjerte nazistenes stormstyrker inn i Østerrike. Fire år senere sendte en østerrisk kvinne sin mann i døden da hun angav ham som jøde til Gestapo. To år etter det meldte hun også sine syv barn, som alle ble sendt i

Les mer »
Jonas Gahr Støre skrev gratulasjonshilsen til Israel i mai 2008. (Foto: UD)

Fred og velferd

I forbindelse med Israels 60-årsjubileum i 2008, og MIFFs 30-årsjubileum samme år, skrev utenriksminister Jonas Gahr Støre en gratulasjonshilsen. – Jeg ønsker Israel velfred og fred, skrev han.

Les mer »

Anja Øverdahls krigsminner

Boken «Hitler, Stalin og lille Anja» handler veldig lite om Hitler, Stalin og de store begivenhetene i krigsårene, men desto mer om lille Anja, hennes foreldre og et svært rikt persongalleri som stod lille Anja nær.

Les mer »

Iran bak overskriftene

De siste ukene har hele verdens øyne vært rettet mot Iran. Selv om vanlige norske mediakonsumenter har fått et litt bedre innblikk i hva regimet til den islamske republikken står for, er det fortsatt mange kunnskapshull som må fylles dersom man skal forstå det

Les mer »

Her finner du våre omtaler av aktuelle bøker gjennom de siste årene. 

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart