Søk
EU-parlamentet
Fra EU-parlamentet I et møte i januar 2020. (Foto: EU – EP, flickr)

EU: FN-skoler bruker palestinske skolebøker med hat og vold

EU-parlamentet krever at hat og vold blir fjernet fra FN-skoler for palestinerne umiddelbart.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

EU-parlamentet vedtok i dag en kraftig uttalelse mot hatopplæring i palestinsk skole, inkludert FN-skolene som drives av UNRWA.

EU-parlamentet «er bekymret for hatytringer og vold undervist i palestinske skolebøker og brukt i UNRWA-skoler», heter det i uttalelsen (se hele teksten nederst). EU-parlamentet ber om at «alt skolemateriell» som ikke oppfyller FN-verdier «blir fjernet umiddelbart» og insisterer på at øremerkede EU-midler til palestinsk utdanningssektor blir gitt bare dersom palestinske skolebøker i framtiden «oppfyller UNESCO-standarder for fred, toleranse, sameksistens og ikke-vold».

Venstresiden i EU-parlamentet forsøkte å fjerne uttalelsen, eller erstatte den med mye mer nøytral språkdrakt. Til tross for intens lobbyarbeid fra UNRWA og palestinske myndigheter, inkludert fra PA-statsminister Mohammed Shtayyeh personlig, ble uttalelsen vedtatt med et stort flertall, opplyser IMPACT-se i en pressemelding.

De palestinske skolebøkene som ble tatt i bruk skoleåret 2019-2020 var mye mer ekstreme enn tidligere. Vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i palestinsk grunnskole, meldte MIFF 9. oktober 2019. Vi oversatte 44 eksempler til norsk som dokumenterte dette.

Til tross for at Norge holdt bistand tilbake og forsøkte med «konstruktiv dialog», ble de palestinske skolebøkene for skoleåret 2020-2021 ikke noe bedreEndringene i det problematiske innholdet var minimale, og ble dels til det verre.

En større andel av palestinske barn går på skoler drevet av FN-organisasjonen UNRWA. FN-skolene bruker palestinske myndigheters (PA) pensumlitteratur, men det er blitt hevdet i debatten at FN-skolene tilpasser sin undervisning og luker bort det mest problematiske innholdet. Dette er feil.

I januar kom IMPACT-se med en rapport som avslørte egenprodusert undervisningsmateriale fra UNRWA som

 • gir opplæring i hat
 • oppvigler til vold
 • fremmer jihad og martyrdød
 • løfter opp terrorister som rollemodeller
 • oppmuntrer barn å «forsvare moderlandet med blod»
 • omtaler Israel som «Fienden» og «den sionistiske okkupasjonen»
 • viser kart hvor Israel er utslettet
 • fordømmer israelsk-palestinsk samhandel

I direktesendingen 22. januar viste MIFF konkrete eksempler fra rapporten og intervju med Arik Agassi, som er forsker ved IMPACT-se. I februar kunne IMPACT-se også dokumentere at det ikke var hold i UNRWAs løfter om at de hadde ordnet opp.

Til tross for alle disse meldingene, sendte regjeringen i mars 125 millioner kroner til UNRWA. MIFF kom med en kraftig protest. Det er veldig bra at et stort flertall i EU-parlamentet nå sender lignende signaler. Norske og europeiske penger skal ikke gå til opplæring i jihad.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Her er fem grunner til hvorfor det ville vært riktig.

Det er også avslørt at UNRWA opererer med ekstremt oppblåste tall.

Stans pengestrømmen til UNRWA-ansattes jødehat, skrev MIFF i 2015.

MIFF forventer at regjeringen legger økonomisk press på UNRWA til å legge om sitt arbeid slik at det bidrar til en løsning på konflikten og en løsning for situasjonen for etterkommere av palestinske flyktninger. Antisemittisme og Israel-hat må ut av UNRWAs skoler.

Her er hele teksten som ble vedtatt av EU-parlamentet onsdag 28. april 2021:Is concerned about the hate speech and violence taught in Palestinian school textbooks and used in schools by UNRWA; is concerned about the effectiveness of UNRWA’s mechanisms of adherence to UN values in educational materials used and taught by UNRWA staff in its schools, which contain hate speech and incitement to violence; insists that UNRWA acts in full transparency and publishes in an open-source platform all its educational materials for teachers and students, as well as its reviews of host country textbooks used to ensure that content adheres to UN values and does not encourage hatred; requests that all school material, which is not in compliance with these standards be removed immediately; insists that the earmarking of EU funding such as PEGASE for salaries paid to teachers and public servants in the education sector must be made conditional on educational material and course content complying with UNESCO standards of peace, tolerance, coexistence, and non-violence, as was decided upon by Union education ministers in Paris on 17 March 2015.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

 1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart