Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

EU: FN-skoler bruker palestinske skolebøker med hat og vold

EU-parlamentet
Fra EU-parlamentet I et møte i januar 2020. (Foto: EU – EP, flickr)
EU-parlamentet krever at hat og vold blir fjernet fra FN-skoler for palestinerne umiddelbart.

EU-parlamentet vedtok i dag en kraftig uttalelse mot hatopplæring i palestinsk skole, inkludert FN-skolene som drives av UNRWA.

EU-parlamentet «er bekymret for hatytringer og vold undervist i palestinske skolebøker og brukt i UNRWA-skoler», heter det i uttalelsen (se hele teksten nederst). EU-parlamentet ber om at «alt skolemateriell» som ikke oppfyller FN-verdier «blir fjernet umiddelbart» og insisterer på at øremerkede EU-midler til palestinsk utdanningssektor blir gitt bare dersom palestinske skolebøker i framtiden «oppfyller UNESCO-standarder for fred, toleranse, sameksistens og ikke-vold».

Venstresiden i EU-parlamentet forsøkte å fjerne uttalelsen, eller erstatte den med mye mer nøytral språkdrakt. Til tross for intens lobbyarbeid fra UNRWA og palestinske myndigheter, inkludert fra PA-statsminister Mohammed Shtayyeh personlig, ble uttalelsen vedtatt med et stort flertall, opplyser IMPACT-se i en pressemelding.

De palestinske skolebøkene som ble tatt i bruk skoleåret 2019-2020 var mye mer ekstreme enn tidligere. Vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i palestinsk grunnskole, meldte MIFF 9. oktober 2019. Vi oversatte 44 eksempler til norsk som dokumenterte dette.

Til tross for at Norge holdt bistand tilbake og forsøkte med «konstruktiv dialog», ble de palestinske skolebøkene for skoleåret 2020-2021 ikke noe bedreEndringene i det problematiske innholdet var minimale, og ble dels til det verre.

En større andel av palestinske barn går på skoler drevet av FN-organisasjonen UNRWA. FN-skolene bruker palestinske myndigheters (PA) pensumlitteratur, men det er blitt hevdet i debatten at FN-skolene tilpasser sin undervisning og luker bort det mest problematiske innholdet. Dette er feil.

I januar kom IMPACT-se med en rapport som avslørte egenprodusert undervisningsmateriale fra UNRWA som

 • gir opplæring i hat
 • oppvigler til vold
 • fremmer jihad og martyrdød
 • løfter opp terrorister som rollemodeller
 • oppmuntrer barn å «forsvare moderlandet med blod»
 • omtaler Israel som «Fienden» og «den sionistiske okkupasjonen»
 • viser kart hvor Israel er utslettet
 • fordømmer israelsk-palestinsk samhandel

I direktesendingen 22. januar viste MIFF konkrete eksempler fra rapporten og intervju med Arik Agassi, som er forsker ved IMPACT-se. I februar kunne IMPACT-se også dokumentere at det ikke var hold i UNRWAs løfter om at de hadde ordnet opp.

Til tross for alle disse meldingene, sendte regjeringen i mars 125 millioner kroner til UNRWA. MIFF kom med en kraftig protest. Det er veldig bra at et stort flertall i EU-parlamentet nå sender lignende signaler. Norske og europeiske penger skal ikke gå til opplæring i jihad.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Her er fem grunner til hvorfor det ville vært riktig.

Det er også avslørt at UNRWA opererer med ekstremt oppblåste tall.

Stans pengestrømmen til UNRWA-ansattes jødehat, skrev MIFF i 2015.

MIFF forventer at regjeringen legger økonomisk press på UNRWA til å legge om sitt arbeid slik at det bidrar til en løsning på konflikten og en løsning for situasjonen for etterkommere av palestinske flyktninger. Antisemittisme og Israel-hat må ut av UNRWAs skoler.

Her er hele teksten som ble vedtatt av EU-parlamentet onsdag 28. april 2021:Is concerned about the hate speech and violence taught in Palestinian school textbooks and used in schools by UNRWA; is concerned about the effectiveness of UNRWA’s mechanisms of adherence to UN values in educational materials used and taught by UNRWA staff in its schools, which contain hate speech and incitement to violence; insists that UNRWA acts in full transparency and publishes in an open-source platform all its educational materials for teachers and students, as well as its reviews of host country textbooks used to ensure that content adheres to UN values and does not encourage hatred; requests that all school material, which is not in compliance with these standards be removed immediately; insists that the earmarking of EU funding such as PEGASE for salaries paid to teachers and public servants in the education sector must be made conditional on educational material and course content complying with UNESCO standards of peace, tolerance, coexistence, and non-violence, as was decided upon by Union education ministers in Paris on 17 March 2015.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

 1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart