Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ja, kjære redaktører og journalister, vis virkeligheten fra Gazastripen

Innbyggere på Gazastripen koser seg på standen utenfor Gaza by 14. mai 2023. (Foto: Flash90)
MIFF svarer på demoniseringen av Israel.

I et innlegg publisert hos Journalisten.no og Nettavisen kommer Marthe Valle med en rekke grove og demoniserende anklager mot Israel. MIFFs journalist Bjarte Bjellås har skrevet dette tilsvaret til Valle, som også er sendt til Journalisten og Nettavisen (Journalisten har publisert det):

«Sykepleier og artist, men ikke minst aktivist, Marthe Valle ber i et innlegg på journalisten.no om at redaktører og journalister viser virkeligheten i Gaza, slik de gir oss virkeligheten fra Ukraina.

Jeg kunne ikke vært mer enig. Gi oss virkeligheten fra Gaza! Når vi ser og hører om Gaza i norske medier handler det kun om konflikt med Israel, utbombede bygninger, død og lidelse. Hvorfor får vi aldri høre om den økonomiske fremgangen? At det stadig bygges nye luksushoteller og kjøpesentre. Om byggeboom og fremtidshåp. Om store internasjonale investeringer. Hvorfor er det bare arabiske medier som viser denne virkeligheten fra Gaza?

Ikke alle på Gaza har tatt del i den økonomiske veksten, men mange. Deres hverdag er også en del av virkeligheten på Gaza. Hvorfor hører vi aldri om det? Vis oss også den virkeligheten fra Gaza, kjære journalister.

Fortell også virkeligheten om Hamas, kjære redaktører og journalister. Terrorgruppen som siden 2007 har styrt Gaza med jernhånd. Som tok makten i en blodig borgerkrig. Som fengsler og henretter, enten du er opposisjonell eller har feil legning. Som drømmer om å utslette Israel. Som sender tusenvis av raketter mot Israel. Som bruker sivilbefolkningen som levende skjold. La det norske folk få vite at terrorgruppens ledere er god for flere milliarder norske kroner. At flere hundre Hamas-medlemmer er dollar-millionærer. At Hamas tjener seg rike på å skattlegge sin egen befolkning hardt. Vis oss også den virkeligheten fra Gaza, kjære journalister.

Hvorfor får vi ikke høre om at 18.000 palestinere på Gaza har arbeidstillatelse i Israel? Med en lønn opp mot ti ganger høyere enn på Gazastripen kan de brødfø hele sin storfamilie. Eller at 10.000 palestinere på Gazastripen jobber for den israelske moteindustrien. Hvorfor hører vi aldri om at tilgangen på rent vann stadig blir bedre, eller at innbyggerne på Gaza har bedre tilgang på strøm enn mange av sine naboer? En strømforsyning som i stor grad kommer fra Israel.

La oss også få høre virkeligheten om Israels «blokade». Fortell det norske folk at over 400 lastebillass med varer hver eneste dag krysser grensen fra Israel og inn på Gaza. Vis oss hva det betyr å være «totalt innesperret», som Valle påstår. Fortell at det i 2022 var over 800.000 passeringer mellom Israel og Gazastripen. Og over 270.000 passeringer mellom Gazastripen og Egypt. Fortell det norske folk at grensen til Egypt var åpen 245 dager i fjor. Fortell at tusenvis fra Gaza får helsehjelp i Israel. Vis oss også den virkeligheten fra Gaza, kjære journalister.

Det norske folk bør også høre sannheten om Israels bombing på Gazastripen. La de få høre at Israel forsvarte seg mot 1200 rakettangrep. La de få høre at mellom onsdag 10. mai og lørdag 13. mai ble over 400 mål tilhørende Islamsk Jihad bombet – uten at én sivil palestiner ble drept. Fortell sannheten om at 200 av Islamsk Jihads egne raketter eksploderte inne på Gazastripen og at disse drepte flere sivile palestinere – også uskyldige barn. Fortell sannheten om at Israel ikke fører krig mot befolkningen på Gazastripen, men mot terrorgrupper som deler ideologi med dem som tidligere har forsøkt å utslette jødene. Vis oss også den virkeligheten fra Gaza, kjære journalister.

Det er i dag bare to land i verden som opplever at landets sivilbefolkning stadig er under vilkårlige rakettangrep – Israel og Ukraina. Mens Valle fordømmer Russlands angrep på sivilbefolkningen i Ukraina, omtaler hun de iransk-støttede angrepene på Israel som «rettferdig motstandskamp». 

Men Islamsk Jihad kjemper ingen motstandskamp. De kjemper en utslettelseskamp. I likhet med sin iranske sponsor er deres mål en total utslettelse av verdens eneste jødiske stat. De er ikke ute etter å «befri» områder fra 1967 eller 1948 – de vil ikke gi seg før Israel er utslettet fra kartet.

I likhet med Ukraina ble også Israel angrepet, ikke bare av ett, men av flere naboland. Den jødiske staten seiret – de arabiske overgriperne tapte. Ukraina håper de skal klare det samme som Israel, å slå invasjonshæren tilbake. Derfor ser ukrainerne på Israels motstandskamp og seier mot en samlet arabiske armé som inspirasjon. Israel og Ukraina deler på mange måter samme skjebne: Legger de ned våpnene vil de bli utslettet.

Siden Israel trakk seg ensidig ut av Gazastripen i 2005, i håp om at det ville føre dem ett skritt nærmere fred med palestinerne, er det avfyrt over 30.000 raketter mot sivilbefolkningen i Israel. En gang snakket man om at Gaza kunne bli Midtøstens svar på Singapore. I stedet er enklaven blitt et brutalt islamistisk regime som styrer livet til to millioner innbyggere med jernhånd.

Ja, kjære redaktører og journalister. Vær redelige. Vis mot. Gi oss virkeligheten fra Gaza – ikke bare den ene siden som blir brukt til å demonisere Israel.»

Palestinere fra Gazastripen på en utendørsrestaurant ved stranden i Gaza by. (Foto: Flash90)

Her er noen videoer som viser en side av Gaza du normalt ikke får se:

Bygging av nye luksusboliger på Gazastripen:

Fra åpningen av en av de nyeste restaurantene på Gaza:

En gutt vanner familiens plen i et fasjonabelt nabolag i Gaza:

Fra innsiden av en av mange luksusleiligheter på Gaza:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart