Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fagforbundet fornyet sin støtte til «internasjonal handelsboikott av Israel»

Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Fagforbundet, LOs største forbund, vil holde Israel «ansvarlig for sine forbrytelser».

Fagforbundet avholdt landsmøte denne helgen. I det nye prinsipp- og handlingsprogrammet ble det vedtatt å «stille seg bak den internasjonale BDS-bevegelsen (Boikott, Desinvesteringer og Sanksjoner), og arbeide for en internasjonal handelsboikott av Israel». Fagforbundet vil også «arbeide for at Norge anerkjenner Palestina som egen stat».

I en egen uttalelse med overskriften «Norge må endre politikk overfor Israel», vedtok landsmøtet at «Norge og andre stater må forplikte seg til å iverksette tiltak i nasjonale og internasjonale fora, som holde den israelske staten ansvarlig for sine forbrytelser». Israel blir anklaget for apartheid. I uttalelsen er det ikke et eneste ord som peker ut noen vei mot fred eller kompromiss, alt handler om å straffe Israel.

Det er selvfølgelig ingen andre land Fagforbundets landsmøte bruker slik ordbruk på. Nei, de følger med dette opp sin grusomme diskriminering og mobbing fra tidligere.

BDS-bevegelsen krever ikke bare at «palestinske flyktningers rett til å returnere anerkjennes», men at mer enn syv millioner palestinere skal ha rett til å flytte «til sine hjem og eiendommer» i dagens Israel. Det er heldigvis mange som ser den dype umoralen i dette, som betyr at verdens eneste jødiske stat blir borte og erstattet av en arabisk stat nummer 23 og en muslimsk stat nummer 58.

I mai 2021 skrev Brendan o’Neill i magasinet The Spectator:

«Det blir mer og mer klart for meg at det ikke er noe veldig rasjonelt eller normalt ved hatet mot Israel som sporadisk feier over Vesten. Snarere har Israel blitt en hoggestabbe for eliten, en nasjon som kynisk er blitt omgjort til legemliggjort ondskap av godhetsposerende masser i Vesten, som har et desperat behov for et utløp for sitt raseri og indignasjon. (…)

«Hvis det finnes en annen, mer overbevisende forklaring på dagens rasende anti-israelske sentimentalitet, så vil jeg gjerne høre den. Men inntil den kommer, vil vi med rette kunne lure på om det ikke er et gammelt, mørkt hat – enten man er klar over det eller ikke – som ligger bak det maniske hatet mot Israel.»

HL-rapporten om antisemittisme fra 2012 viste en klar kobling mellom holdninger til konflikten mellom Israel og palestinerne og holdninger til jøder generelt. Graden av antisemittisme er størst blant de ivrigste støttespillerne til palestinerne. Halvparten av dem som støtter radikale, palestinskvennlige standpunkter, har antisemittiske, til dels sterkt antisemittiske holdninger. Blant dem som støtter propalestinske holdninger er det 1 av 4 som viser ulik grad av antisemittisme.

Tysklands tre ledende partier og to mainstream opposisjonspartier vedtok i 2019 en resolusjon som fordømmer de som ønsker boikott, tilbaketrekning av investeringer og sanksjoner mot Israel. «Argumentasjonsmønsteret og metodene til BDS-bevegelsen er antisemittisk,» heter det i teksten som fikk støtte av et stort flertall i parlamentet. Tyskland vil nå forby all finansiering av grupper som arbeider for boikott av Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart