Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Kommer til «Kirkeuka for fred» ett år etter at hun oppildnet Hamas til kamp

Francesca Albanese er valgt av FNs menneskerettighetsråd til å være «spesialrapportør for menneskerettssituasjonen i okkuperte palestinske områder». (Foto: Privat/ Facebook)
Francesca Albanese har sympatisert med terrororganisasjoner, sammenlignet israelere med nazister og anklaget Israel for folkemord. Arrangørene mener hun passer på Kirkeuka for fred i Palestina og Israel.

Den årlige «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel» står igjen for døren. Blant arrangørene i Norge er Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global og andre.

Fire dager før Kirkeuka starter, har arrangørene bare annonsert ett eneste arrangement på sin nasjonale nettside og Facebook-side. I tillegg er MIFF kjent med ett lokalt arrangement i Østfold. I tidligere år har Kirkeuka hatt betydelig flere annonserte arrangementer.

Til tross for færre arrangementer, er det ingen moderasjon å spore i arrangørenes Israel-fiendtlige linje. I år har de invitert som hovedtaler den italienske juristen Francesca Albanese.

Under Gaza-krigen i 2014 skrev Albanese et Facebook-innlegg hvor hun hevdet Amerika er «underkuet av den jødiske lobbyen». Israels forsvarskrig mot regnet av terrorrakettene til Hamas omtalte hun som «ond». «Israel-lobbyen er tydeligvis på innsiden av blodårene og systemet deres,» skrev Albanese til BBC samme år. Bruk av demoniserende anklager, som myten om jøders kontroll av media og myndigheter, er en av eksemplene i IHRAs definisjon på antisemittisme. (En definisjon Albanese for øvrig har tatt avstand fra.)

Times of Israel skriver at Albanese i 2015 delte et bilde av en nazistisk soldat og en jøde ved siden av en israelsk soldat og en palestiner. I intervju med italienske medier har hun sammenlignet Nakba med Holocaust.

Albaneses fiendskap mot den jødiske staten gjorde henne svært godt kvalifisert da flertallet av ikke-demokratiske stater i FNs menneskerettighetsråd skulle velge en «spesialrapportør for menneskerettigheter i Palestina» i 2022. Etter menneskerettighetsrådets regler skal en spesialrapportør være upartisk, og Albanese svarte under søknadsprosessen at hun ikke hadde noen forutinntatte meninger som ville påvirke hennes rapportering. Men når det gjelder å demonisere Israel er menneskerettighetsrådet klar til å bryte sine egne regler, og Albanese er klar til å svare usant.

Albaneses forgjenger som spesialrapportør, Michael Lynk var i jobben fra 2016 til 2022. I denne perioden kom han ikke med en eneste kritikk av PA eller Hamas for deres omfattende og systematiske brudd på religionsfrihet, barne- og kvinnerettigheter eller rettighetene til seksuelle minoriteter. Han kritiserte heller aldri rakettangrep mot sivile israelere, terror mot j øder eller antisemittisk oppvigleri.

Etter at Albanese fikk jobben har hun fortsatt i samme spor. I november 2022 stilte hun opp som taler via videolenke i en konferanse organisert av en Hamas-ledet organisasjon. Andre talere på konferansen var Hamas-talsmannen Abdul-Latif Qanu, Khadeer Habib fra Islamsk Jihad og nestleder i PFLP Maher Mezher. Alle disse tre organisasjonene står på vestlige lands terrorlister.

– Dere har rett til å drive motstandskamp mot okkupasjonen, sa Albanese til terrorlederne som var samlet på Gaza-stripen. Hamas, Islamsk Jihad og PFLP måtte tolke dette som en støtte til deres rakettregn over Israel (hver rakett er en krigsforbrytelse), barnedrap og terror. Albanese stilte opp for Hamas, selv om hun vet at organisasjonen har et antisemittisk charter og kjemper for Israels utslettelse.

27. januar 2023 fordømte Albanese «Israels angrep mot palestinske flyktninger i Jenin flyktningleir». Israels militære aksjon var ikke rettet mot flyktninger, og heller ikke imot en flyktningleir. Det er mange tiår siden den opprinnelige flyktningleiren i Jenin ble permanente boliger, og beboerne der er stort sett etterkommere av flyktninger i andre, tredje og fjerde generasjon. Ikke flyktninger. Målet med den israelske operasjonen var å arrestere medlemmer av terrororganisasjonen Islamsk Jihad. De israelske soldatene ble møtt med skyting, og det var i kampene som fulgte at ni palestinere ble drept, skriver New York Times. Israelske milltærkilder sier terrorgruppen var involvert i å planlegge og utføre flere angrep mot israelske soldater og sivile. Minst syv av de drepte var stridende (Islamsk Jihad 2, Hamas 4, Fatah 1), ifølge meldinger fra disse palestinske gruppene.

Dagen etter ble syv sivile israelere drept utenfor en syngagoge av en palestinsk terrorist. Albanese har verken nevnt eller fordømt denne massakren, selv om den skjedde i et område som hun anser som okkupert. Men jøders rett til liv inngår kanskje ikke i hennes definisjon av menneskerettigheter. Tidligere har Albanese vært opptatt av å forsvare det hun kaller «palestinernes rett til å gjøre motstand».

Sommeren 2023 kom Albanese med sin første rapport. Den er «preget av totalt fravær av historisk, politisk og militær kontekst, utelatelse av alle motstridende fakta og en benektelse av at en israelsk-palestinsk konflikt i det hele tatt eksisterer», skriver Dina Rovner, juridisk rådgiver for UN Watch.

Årets andre besøk i Norge

Albanese var også på besøk i Norge i februar. Da talte hun blant annet på et møte i regi av Palestinakomiteen, Fellesutvalget for Palestina, Norges kristelige studentforbund og KFUK-KFUM Global.

MIFFs tidligere kritikk av «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart