Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kirkeuka for demonisering av Israel er blitt en skygge av seg selv

I en beskrivelse av en fotoutstilling utenfor St. Jakob kirke i Bergen (bildet) ga Kirkeuka i 2021 inntrykk av at palestinerne er offer for «daglige ‘korsfestelser’». Etter kritikk fra MIFF ble det beklaget. (Foto: Wikimedia Commons)
En gledelig utvikling i årets kirkeuke for demonisering av Israel.

Fra 18. september til 25. september 2022 arrangeres den såkalte «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel». Arrangører i Norge er Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global og Norge, Norske kirkeakademier, Kvekersamfunnet, Norges Kristelige Studentforbund, Sabeels og Kairos Norge, samt Stiftelsen Karibu sammen om å arrangere uka.

I virkeligheten er Kirkeuka en arena for demonisering og utfrysning av Israel – verdens eneste jødiske stat. Dette har MIFF vist i en rekke artikler de siste årene. Se oversikt under.

Også i år fortsetter demoniseringen. I Uranienborg kirke skal en politisk rådgiver fra Amnesty sverte den jødiske staten som apartheidstat. I Midtøsten har alle de arabiske landene, inkludert palestinske selvstyremyndigheter på Vestbredden og Hamas-regimet på Gaza-stripen, ulike grad av apartheid-lignende tilstander. Palestinske selvstyremyndigheter har for eksempel dødsstraff for salg av eiendom til jøder. Hamas har for eksempel et nazi-inspirert charter som tar til orde for drap på jøder. Til tross for systematiske menneskerettighetsbrudd og religiøs intoleranse i Midtøsten er det bare den jødiske staten som blir utsatt for demonisering med apartheid-stempel. Det skjer til tross for at Israel gir større frihet og bedre levestandard for sin arabiske minoritet enn det arabere har som minoritet i de aller fleste andre land. Les mer på temasiden Hvorfor Israel ikke er en apartheid-stat og se den nye MIFF-filmen Apartheid-anklagen er gammel kommunistpropaganda.

I Bekkelaget menighetssenter skal Jørgen Jensehaugen «gi en grundig og forskningsbasert fremstilling» av konflikten. Problemet er bare at Jensehaugen er ekstremt ensidig, og MIFF har påpekt en rekke feil i hans siste bok om konflikten.

I Trefoldighetskirken skal Berit Hagen Agøy, internasjonal direktør i Mellomkirkelig råd, delta i «solidaritetsgudstjeneste». Mellomkirkelig råd støtter politikk som vil få den jødiske staten til å forsvinne.  

De gode nyhetene om årets Kirkeuka, er at den ser ut til å bli en skygge av seg selv. Tidligere år har arrangørene publisert flere titalls arrangementer på sin side nettside og/ eller Facebook-side. Senest i fjor ble det annonsert 15 arrangementer. I år, en dag før uka offisielt begynner, er det bare annonsert tre arrangementer, alle i Oslo. Denne utviklingen er det grunn til å glede seg over.

MIFFs tidligere kritikk av «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart