Israelske forskere håper å utvikle medisiner som kan dempe symptomer på autisme. (Illustrasjonsfoto: Darryl Leja, NHGRI, flickr.com)

Israelsk gjennombrudd gir håp for alle på autismespekteret

Hebrew University i Jerusalem melder om det som kan bli et veldig viktig gjennombrudd for personer som har symptomer på autisme: Forsøk på mus har vist at symptomer på autisme øker når nivået av nitrogenoksid øker i hjernen, og at kjennetegn på autisme reduseres når nivået på nitrogenoksid blir redusert på «en proaktiv og kontrollert måte». Med mindre nitrogenoksid i hjernen ble musene mer «sosiale» og mindre repetitive i sin oppførsel. Dyrene viste mer interesse for nye objekter og hadde mindre angst.

– Dette er et betydelig gjennombrudd i autismeforskning, sier forskeren Haitham Amal til Times of Israel.

– Jeg håper vi kan begynne å utvikle medisiner som kan hjelpe millioner av barn og voksne med autisme, legger han til. Forskingen er også omtalt i Advanced Science News.

I Israel har 30.000 mindreårige diagnose med autisme. I USA er 1 av 44 under 21 år på autisme-spekteret, noe som gjør det til den mest vanlige utviklingsforstyrrelsen. «En regner med at cirka én prosent av befolkningen har autisme,» skriver Helse Norge.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart