Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Nei, VG og Store Norske Leksikon – Hamas åpner IKKE for en tostatsløsning

Skader i den israelske byen Ashkelon etter store rakettangrep fra Gazastripen lørdag 7. oktober. (Foto: Flash90)
Slik går det når en VG-journalist gjemmer seg bak «fagforfattere med spisskompetanse».

30. mars intervjuer VG et Hamas-medlem i Libanon som sier han er stolt av 7. oktober. Det er ikke rart, for Hamas-ideologien, nedfelt i charteret fra 1988, uttrykker drøm om massemord på jøder.

Senere i artikkelen skriver VGs journalist Kyrre Lien: «I Hamas sitt partiprogram fra 2017, som er delt i Store norske leksikon, uttaler de at de ikke anerkjenner staten Israel, men erkjenner at det er en stat de må forholde seg til. De uttaler videre at de ønsker å frigjøre Palestina, altså det som i dag er staten Israel. Men de åpner også for en mer moderat løsning – en tostatsløsning.»

Det er charteret fra 1988 som er det strategiske dokumentet til Hamas. Det er feil av norske medier å omtale dokumentet fra 2017 som om charteret ikke lenger er gjeldende. Det er ikke erstattet eller fornyet.

MIFF spurte Lien på e-post 3. april: I hvilken punkt i 2017-dokumentet tenker du Hamas åpner opp for en tostatsløsning?

Kyrre Lien svarte: «Viser til det som står i store norske leksikon og deres fagforfattere med spisskompetanse på feltet.»

Store Norske Leksikons artikkel har Erik Skare, forsker ved Universitetet i Oslo, som hovedforfatter. Han har bakgrunn som aktiv i Palestinakomiteen, organisasjonen som omtalte den brutale Hamas-massakren som «frigjørelse». Spisskompetanse indeed.

Vi skrev tilbake til VGs journalist:

Ser at SNL skriver: «På den andre siden åpner Hamas opp for en tostatsløsning ved å erklære at det er en del av en palestinsk nasjonal konsensus.»

Og i en tekst under logoen: «Samtidig åpner Hamas opp for en tostatsløsning ved å erklære at det er en del av en palestinsk nasjonal konsensus.»

Dette må referere til punkt 20, hvor det står:

«20. Vi gir ikke opp en eneste del av palestinsk land uansett grunn, omstendigheter og press, uansett hvor lenge okkupasjonen varer. Hamas avviser totalt alle alternativer til en komplett frigjøring av Palestina fra dens elv til dens hav. Uten å anerkjenne den sionistiske enheten eller fraskrive Palestinas rettigheter, vurderer Hamas opprettelsen av en selvstendig og fullstendig palestinsk stat med full suverenitet basert på grensene fra 4. juni 1967 med Jerusalem som hovedstad og retur for flyktningene og de internt fordrevne til hjemmene sine som de har blitt kastet ut av. Det er det en nasjonal, felles konsensus for.»

Hva slags tostatsløsning blir det hvis mer enn 7 millioner etterkommere av flyktninger skal «returnere»? Og hva slags tostatsløsning blir det hvis en palestinsk stat «basert på grensene fra 4. juni 1967» først opprettes, men Hamas fortsatt ikke anerkjenner den sionistiske enheten?

Så langt vår mail til VG-journalisten. I sin artikkel har Kyrre Lien forklart tostatsløsning slik: «En foreslått løsning på den israelsk-palestinske konflikten, hvor det ville eksistere to selvstendige stater side om side: en jødisk stat (Israel) og en palestinsk stat.» Punkt 20 gir ingen åpning for en løsning hvor en jødisk stat består – «uansett grunn, omstendigheter og press».

Da noen mistolket Hamas-dokumentet fra 1. mai 2017 på samme måte som Erik Skare og Kyrre Lien, var Hamas-ledere raskt ute med å klargjøre. «Dersom vi frigjør Palestina gjennom motstandskamp frem til 1967-grensene, vil vi fortsette direkte med å frigjøre resten av Palestina og landområdene fra 1948, og det vil ikke bli noen forhandlinger,» sa Mahmoud al-Zahar, en av grunnleggerne til Hamas, bare noen dager senere. «Dersom Hamas frigjorde 99,9 prosent av landet Palesetina, ville vi ikke gi opp resten,» sa han også. «Vi kan ikke gi opp en eneste tomme land av Palestina, verken religiøst, moralsk eller nasjonalt.»

MIFF har delt også Zahars uttalelser med Kyrre Lien. Det har gått seks dager uten svar.

MIFF har sendt e-post til Erik Skare med følgende spørsmål: Har du sett noen Hamas-ledere som tolker artikkel 20 i retning av at Hamas «åpner opp for en tostatsløsning», slik du tolker artikkel 20?

NRK har prøvd seg med lignende hvitvasking av Hamas i mange år, men deres propaganda gikk ned i flammer da de intervjuet en Hamas-leder i november 2023.

Som nevnt var ikke det politiske dokumentet som Hamas publiserte i 2017 en erstatning for Hamas-charteret fra 1988. 7. oktober beviste terroristene at de fortsatt bærer i seg den islamistiske, antisemittiske drømmen fra artikkel 7:  «Den forjettede tid vil først komme når muslimene tar kampen opp mot jødene og dreper dem; når jødene gjemmer seg bak steiner og trær, som vil rope: O, muslim! En jøde gjemmer seg bak meg, kom og drep ham!»

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart