Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

De viktigste Israel-artiklene til Odd Myrland

Odd Myrland i MIFF Oslo 24. februar 2015. (Foto: Olav Mo Grimdalen)
Odd Myrland i MIFF Oslo 24. februar 2015. (Foto: Olav Mo Grimdalen)
Den beste måten å hedre Odd Myrlands minne, er å fortsette å spre hans artikler og foredrag.

Odd Myrland – en sann Israel-venn er gått bort, skriver Lars Johan Nordgård og Jan Benjamin Rødner i det vakre minneordet etter Odd Myrland. Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein sendte denne videohilsen til begravelsen.

Jeg hadde nok ikke rukket å bli en tenåring før onkel Odd for første gang tok meg med på MIFF-møte i Stavanger. Der fikk jeg høre om livet i den jødiske staten fra israelske ungdommer og jeg fikk høre personlige historier fra norske jøder som hadde overlevd Holocaust. Allerede da jeg var ni år gammel hadde Odd kommet med boken Ryggen mot havet.

Her kan du lese boken:

Odd ga meg oppgaver – først som loddselger på møtene, deretter som lydtekniker i MIFF Stavangers nærradioprogrammer. I 1994 ble Odd redaktør for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus, og også her fikk jeg lov til å hjelpe til i stadig større grad. Hele MIFFs avisarkiv er gratis tilgjengelig, Odd var redaktør fra 1994 til 2016.

Fra 2001 startet vi for alvor arbeidet med utvikling av miff.no. Odds avisartikler stod de første mange årene for hovedtyngden av stoffet. Under har vi samlet noen av artiklene til Odd fra de siste årene som fortsatt er svært aktuelle og viktige. Odds Israel-foredrag finner du på YouTube.

Odd brant helt til det siste for å få denne informasjonen kjent for flest mulig, men ble de siste årene mer og mer ute av stand til å skrive selv på grunn av Parkinson-sykdom. Likevel fortsatte han å være dypt interessert i MIFFs arbeid helt til det siste. Han vil bli dypt savnet.

Takk for at du vil fortsette å lese og dele MIFFs informasjon. Det finnes ingen bedre måte å ære Odds enestående innsats for Israels sak.

Artikler av Odd som fortsatt er aktuelle

Ronni Shaked. (Foto: Privat/ Facebook)

Konflikten blir mer religiøs

– Konflikten mellom jøder og arabere blir mindre nasjonalistisk og etnisk og mer religiøs, mener den israelske journalisten og forskeren Ronni Shaked.

Tel Aviv. (Illustrasjonsfoto: Ronsho, flickr)

Israel klarer det som er vanskelig

De problemene Israel står overfor i dag, er mye mindre enn dem min generasjon var tvunget til å takle, mener veteranjournalisten Sever Plocker.

Før 1948 utgjorde jødene en minoritet på ca. 2 prosent i de arabiske landene. Israels areal, uten Vestbredden og Gaza, utgjør kun 0,18 prosent av arealet til 17 arabiske stater som er medlemmer i Den arabiske liga. Dette lille stykket nekter jødene å miste. Etter 1948 er jødene i praksis jaget fra 99,82 prosent av det arabiske området, fra områder hvor jøder hadde bodd i over to tusen år. Seks fylker i Norge er hver for seg større enn Israel: Finnmark, Nordland, Hedmark, Troms, Oppland og Nord-Trøndelag. Antisemitter av alle slag synes at dette vesle området er altfor mye for jødene.

Forhandlinger og «rett til å vende tilbake»

I noen forhandlinger har palestinske forhandlere vist fleksibilitet og gått med på bare en liten, symbolsk tilbakevending av flyktninger. Men i ettertid blir dette alltid avvist av palestinske ledere. Det er ikke bare for Norsk Folkehjelp «rett til å vende tilbake» er hellig.

Skjermdump av NTB-artikkelen slik den er publisert på VG Nett.

De fæle israelerne

Med FN som kilde sprer NTB «nyheten» at «Israel har regelmessig kontakt med syriske opprørere». Men leser man hva kontakten består i, er det for det første ingen nyhet, og for det andre noe positivt.

Senest 14. mai 2014 tok Mads Gilbert til orde for steinkasting og skadeverk under et foredrag i Bergen. OSSE har rådet norske myndigheter til å tilrettevise stemmer som demoniserer Israel. Utdanningsdirektoratet ga i stedet Gilbert en mikrofon til å nå 50.000 norske avgangselever. (Foto: Bernt Sønvisen, flickr.com)

Gilbert, sikkerhet og sannhet

Mads Gilbert blir nektet innreise til Gaza via israelske grensestasjoner fordi israelerne er redde for sannheten, hevder Israel-kritikerne. Men verken Gilbert eller de store norske mediene formidler noe som er i nærheten av sannheten om Israel.

Plakat av Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. Illustrasjon: Flickr.com.

En eventuell krig mot Hizbollah

Israel er i en kritisk situasjon i forhold til Hizbollah slik styrkeforholdet er i dag. Terrorgruppen har mellom 100.000 og 150.000 raketter.

Odd Myrland (t.v.) har vært redaktør for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1994. I juni ble han takket for 20 års trofast jobb av MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Odd Myrlands appell i Stavanger

– Det arabiske kravet som aller mest hindrer fred, er blant de viktige tingene som medier flest i Norge underslår. Uten at man kjenner dette kravet, kan man egentlig ikke forstå Israels situasjon, sier Odd Myrland, redaktør av Midtøsten i fokus.

Veiver Hizbollah-flagget. (Illustrasjon: Harout Arabian, flickr.com)

Litt Midtøsten-logikk

Hamas var ikke sene om å bryte våpenhvilen fredag morgen. Er de interessert i å drøye krigen i minst 34 dager, slik at de kan vise seg sterkere enn Hizbollah i 2006?

Skjermdump fra Ha'aretz.

– Dhimmi-statusen er roten til konflikten

I over tusen år var jøder og kristne annenrangs borgere – dhimmier – under muslimsk dominans i den arabiske verden. Nathan Weinstock påpeker at araberne ennå ikke har akseptert jødenes frihetsbevegelse – zionismen.

Lars Faaborg-Andersen er EUs ambassadør i Israel. (Foto: GPO)

Er EU anti-israelsk?

EU gir årlig titalls millioner kroner til organisasjoner som aktivt støtter økonomisk og politisk boikott og isolasjon av Israel. Hva kan EUs ambassadør Lars Faaborg-Andersen si til sitt forsvar?

En jødisk og arabisk jente i samtale. (Illustrasjonsfoto: U.S. Embassy Tel Aviv, flickr.com)

Israels demografiske situasjon

Med en énstatsløsning vil jødene raskt komme i mindretall, dersom de ikke er det allerede. Det forklarer hvorfor Ariel Sharon, Ehud Olmert og nåværende statsminister Benjamin Netanyahu har åpnet for en løsning for to stater med to folk.

Erik Hillestads linje garanterer at det ikke blir fred hvis mange følger den, skriver Odd Myrland, redaktør av MIFFs informasjonsavis Midtøsten i fokus. (Foto: KKV)

Hvorfor kulturboikott garanterer at det ikke vil bli fred

Den norske plateprodusenten og tekstforfatteren Erik Hillestad tar til orde for kulturell boikott av Israel. Alle former for boikott mot Israel styrker nei-fronten blant palestinerne og garanterer at det ikke blir fred, svarer MIFFs Odd Myrland.

Tenk deg et mord i Norge hvor morderen går helt fri og siden er aktiv samfunnstopp og stortingsrepresentant. Det skjedde med mannen som ledet Sabra og Shatilla-massakren i Libanon. Tenk om morderpolitikeren senere ble innkalt til rettssak ikke som tiltalt, men som vitne mot den eneste tiltalte i saken: En politimann som kanskje burde ha kunnet forhindret mordet. Ariel Sharon (bildet) blir forsøkt fremstilt som krigsforbryter, selv om han var i denne politimannens rolle. (Foto: GPO)

Hvordan massakrer blir utnyttet i jødehatets tjeneste

Libaneseren som ledet Sabra og Shatilla-massakren ble senere medlem av Libanons parlament. Ingen av gjerningsmennene ble straffet. Det er ingen opptatt av, når man bare kan fordømme en israelsk leder som kanskje kan kritiseres for ikke å ha stanset drapene raskt nok.

Jeffery Abood hevder at det er straffbart å drive kristen misjon i Israel, og at det fører til fengsel. Det er ikke sant. Det som er forbudt, er å betale folk for å skifte religion. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Myter og fakta om palestinske kristne

Myter om palestinske kristne blir brukt til å sverte Israel. Hovedtrenden for kristne på Vestbredden er at antallet minket før Israel tok kontrollen i 1967, men har økt siden.

Bilder fra det offisielle nyhetsbyrået til Hamas viser forberedelser til bevegelsens 25-årsfeiring i desember 2012. Hamas, som styrer Gaza-stripen, viste fram våpen som de har avfyrt mot sivile israelere. (Foto: The Israel Project, flickr.com)

Demokratiets stilling i den muslimske verden

Valg og flertallsstyre har ikke skapt demokrati i de arabiske statene hvor det er blitt utprøvd. Uten ytringsfrihet og rettigheter for individet og for minoriteter blir det ikke demokrati, men flertallstyranni.

Indiske muslimer protesterer mot terrorangrepet i Mumbai i november 2008. (Foto: Anuradha Sengupta, flickr.com)

Terror fra snille og fredelige mennesker

Det er på tide at det store flertallet av fredselskende muslimer som vi blir fortalt finnes, står opp for alvor mot terroren og fanatismen som grupper av deres egen religion praktiserer.

Bildet er av en gammel Bat Mitzvah-feiring i Alexandria i Egypt. De siste 65 årene er et årtusenlangt nærvær av jøder i Egypt nesten helt forsvunnet. (Foto: Association Nebi Daniel)

Stat bygd på religion?

Hvorfor er en stat for jøder mer rasistisk enn titalls stater for muslimer og kristne? Det burde være helt ukontroversielt at jødene trenger en stat hvor de kan styre seg selv.

Den egyptiske ministeren for religiøse saker, Talaat Afifi, drømmer om dagen da naturen skal hjelpe muslimer med å drepe jøder. (Skjermdump fra Sada Al-Balad, via Memri)

Hvorfor avtale med palestinerne er umulig nå

Palestinske myndigheters krav om rett til å vende tilbake, samt deres belønning og heltedyrkelse av terrorister, gjør fred umulig på kort sikt. At Norge og andre land ser gjennom fingrene på dette, er også et viktig hinder for fred.

Clifford D. May. (Foto: Gage Skidmore, Wikimedia Commons)

Målrettede drap og harde forhørsmetoder

George W. Bush og Dick Cheney ble fordømt som «krigsforbrytere» for tøffe forhørsmetoder. De samme som dømte Bush og Cheney er stort sett stille når Barack Obama sender tusenvis av terrorister inn i «den store søvnen», påpeker journalist Clifford D. May (bildet).

Skjermdump fra NRK Brennpunkt 12. mars 2013. Bildet er hentet fra et norsk F-16 som deltok i bombingen av Libya i 2011.

«Gode bomber» i Libya og i Gaza

NRK Brennpunkt fortalte i går om den norske bombingen av Libya i programmet «De gode bombene». Det er hykleri i beste fall, og jødehat i verste, at hver eneste trefning og hver eneste bombe fra israelere blir gransket nøye når det er null undersøkelse og null debatt i etterkant av vestlige lands engasjement.

Faksmile av forsiden til All Verdens Historie nr. 2/2013.

Stor temaartikkel om Israels fødsel

Februar-utgaven til magasinet All Verdens Historie hadde ni siders hovedsak om Israels opprettelse. MIFFs Odd Myrland finner lite grunn til å pirke i detaljene, men har sendt noen viktige tilleggsopplysninger.

Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)

Fullstendig ulik oppmerksomhet på norsk og israelsk krigføring skaper jødehat

Norske myndigheter bruker titalls millioner av kroner på å henge israelske soldater ut som krigsforbrytere. Norske medier følger villig opp med enorm overdekning. På den annen side blir norske soldaters krigsinnsats møtt med øredøvende stillhet. På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen!

Skjermdump av Google-søk på uttrykkene "jødiske flyktninger" og "palestinske flyktninger". Jødiske flyktninger fra arabiske land har null interesse for mainstream medier, organisasjoner og institusjoner.

Total skjevhet i dekningen

På de hundre første Google-treff på søket «jødiske flyktninger» finner man ikke ett eneste eksempel på at noen mainstream norske medier, organisasjoner eller akademiske institusjoner skriver noe om jødiske flyktninger fra arabiske land. De samme skriver artikler om palestinske flyktninger i tusentall.

Forsvarsminister Ehud Barak og forsvarssjef Benny Gantz under et møte torsdag 15. november 2012. (Foto: IDF)

Hva kan Israel gjøre mot Hamas og de andre terrorgruppene?

Også de siste kamphandlingene i Sør-Israel og Gaza blir dekket dramatisk mye mer i norske medier enn andre konflikter. Overfokuset skaper i seg selv et inntrykk av israelsk brutalitet, når IDFs krigføring i virkeligheten er mindre brutal enn krigføringen til andre vestlige land.

Israelske styrker under uavhengighetskrigen i 1948. (Illustrasjonsfoto: Palmach)

Massakrer og flukt i 1948

Det var ikke mer død og flere overgrep i krigen mellom jøder og arabere i 1948 enn det som var, og dessverre er, vanlig i kriger. Israel er ikke himmelen, men landets militære rulleblad tåler avgjort sammenligning med andre land som ingen roper etter å boikotte.

Før 1948 utgjorde jødene en minoritet på ca. 2 prosent i de arabiske landene. Israels areal, uten Vestbredden og Gaza, utgjør kun 0,18 prosent av arealet til 17 arabiske stater som er medlemmer i Den arabiske liga. Dette lille stykket nekter jødene å miste. Etter 1948 er jødene i praksis jaget fra 99,82 prosent av det arabiske området, fra områder hvor jøder hadde bodd i over to tusen år. Seks fylker i Norge er hver for seg større enn Israel: Finnmark, Nordland, Hedmark, Troms, Oppland og Nord-Trøndelag. Antisemitter av alle slag synes at dette vesle området er altfor mye for jødene.

Svar på anklager mot Israel

Zionistenes argumenter minner om nazistenes Lebensraum-argument for å stjele land, hevder noen av Israels kritikere. – Jødene ble jaget bort og nektet «Lebensraum» i den arabiske verden. Nå nekter de å la seg fordrive fra de siste 0,2 prosent av området.

Når jøder overtar araberes boliger

Etter arabisk syn, som de fleste meningsdannerne i Norge støtter, er det opplagt at jøder ikke skal få tilbake eiendommer de eide fram til 1948. Samtidig er det like opplagt for disse folka at arabere skal få tilbake det de eide fram til 1948.

Jødenes årtusenlange praksis med omskjæring av guttebarn på den åttende levedag blir sett på som brudd på menneskerettighetene. (Illustrasjonsfoto: Avital Pinnick, flickr.com)

Anklager mot jødene gjennom tidene

Gjennom tidene har det vært forskjellig hva jødene er blitt sterkest anklaget for. Det har ofte vært bestemt av tidsånden, hva mange syntes var viktige verdier til enhver tid. Nå er det «menneskerettigheter» som brukes i angrep på jødenes viktigste ritual.

Gutter leker soldater i byen Homs i februar 2012. (Foto: Mulham al-Jundi, flickr.com)

Krigen mellom sunni- og shia-muslimer

I Midtøsten har det i århundrer vært sterke motsetninger mellom sunni- og shia-muslimer. De siste årene har denne krigen forårsaket mye blod og lidelse i en rekke arabiske land. Det er kanskje hovedkonflikten også i Syria.

Jødiske flyktninger fra arabiske land fant nødhavn i Israel. (Arkivfoto: GPO)

MIFF svarer muslim

– Du finner det tydeligvis naturlig at arabiske land straffet sine lokale jøder for noe jøder fra Europa gjorde i Palestina. Nettopp dette understreker klart jødenes behov for sin egen stat.

Skjermdump fra Benjamin Netanyahus tale til Kongressen.

Om å være ”tendensiøs”

MIFF formidler jevnlig informasjon som mainstream medier, lærebøker og universiteter utelater. Slik sett er vi «tendensiøse», og det vil vi fortsette med.

Israels versjon. (Illustrasjonsfoto: GPO)

Israels versjon

Denne artikkelen forklarer kortfattet hvordan flertallet av jødene i Israel opplever sin situasjon og hvordan de ser på konflikten med sine arabiske naboer.

Iran truer hele Midtøsten

Irans mål er å ødelegge alle stater i Midtøsten og skape nye, muslimske enheter under shia-muslimsk ledelse.

Flyktninger får ikke statsborgerskap

Etterkommere av palestinske flyktninger, til og med dem som bor på Vestbredden, kommer til å bli nektet statsborgerskap i en palestinsk stat, sier PLO-ambassadør.

Kirken og de forfulgte kristne

Åpne Dører er en organisasjon som arbeider for mennesker som blir forfulgt for sin tros skyld, særlig kristne. Den ble i sin tid startet av broder Andreas. Organisasjonen utfører et omfattende arbeid i land hvor kristne blir sterkt forfulgt.

De arabiske jødenes eksodus

Johannes Due Enstad er doktorgrads-stipendiat ved Universitetet i Oslo, på Institutt for arkeologi, konservering og historie. I tidsskriftet Babylon fra 4.11.2010 har han skrevet en

«Det er FN som sier det»

I et rettferdig erstatningsoppgjør for alle flyktningene ville Israel netto tjene store penger. Israel skylder ikke verden i alminnelighet, og araberne i særdeleshet, noe som helst, heller tvert imot.

FN og hykleri

Gabriela Shalev er israeler og professor i jus. I nesten to år har hun vært Israels FN-ambassadør. I august 2010 vendte hun tilbake til sin akademiske karriere.

Før 1948 utgjorde jødene en minoritet på ca. 2 prosent i de arabiske landene. Israels areal, uten Vestbredden og Gaza, utgjør kun 0,18 prosent av arealet til 17 arabiske stater som er medlemmer i Den arabiske liga. Dette lille stykket nekter jødene å miste. Etter 1948 er jødene i praksis jaget fra 99,82 prosent av det arabiske området, fra områder hvor jøder hadde bodd i over to tusen år. Seks fylker i Norge er hver for seg større enn Israel: Finnmark, Nordland, Hedmark, Troms, Oppland og Nord-Trøndelag. Antisemitter av alle slag synes at dette vesle området er altfor mye for jødene.

Grunnlaget for Israel

Etter flere hundre år som minoritet i Europa og arabiske land, blir jødene fortsatt behandlet som fremmede. Det sier alt om behovet for en jødisk stat.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart