Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

KFUK-KFUM nekter å vise hva de lærte palestinske barn

Skjermdump fra nettsiden frihettilaleve.od.no som presenterer Operasjon Dagsverk 2018.
Skjermdump fra nettsiden frihettilaleve.od.no som presenterer Operasjon Dagsverk 2018.
KFUK-KFUM Global nekter å være åpne om hva de har lært palestinske barn.

I 2018 fikk KFUK-KFUM Global 19,2 millioner kroner fra norske skoleelever gjennom Operasjon Dagsverk. Dette støttebeløpet var heldigvis rekordlavt, etter at MIFF hadde kjørt en opplysningskampanje om KFUK-KFUMs politikk og samarbeidspartnere. Vi påpekte at KFUK-KFUMs kamp for «bred økonomisk boikott» av Israel er en dobbeltstandard som IHRA oppgir som eksempel på antisemittisme. Vi viste også at de palestinske samarbeidspartnerne støtter ekstremt politisk krav som hindrer fredsløsning.

For å promotere OD2018 valgte KFUK-KFUM å bruke den palestinske jenta Janna Jihad i to filmer. Hun ble framstilt som en fredsaktivist, men på YouTube fant MIFF klipp der Janna ropte kamprop som betyr utslettelse av Israel. Janna Jihad snakket fint til et norsk kamera om «å frigjøre verden». Men hun vil «frigjøre» verden fra å ha en jødisk stat. MIFF dokumenterte at Janna Jihad er en sentral del av en aktivistisk og voldelig klan, og et velsmurt medianettverk i tett samrøre med palestinske myndigheter.

Hva er pengene KFUK-KFUM Global fikk fra norske skoleelever brukt til? Fire år senere skisserer ODs nettside for 2018-prosjektet tre forskjellige områder:

1) 45 ungdommer fra Vestbredden er skolert i «menneskerettigheter, likestilling, demokratibygging og ledelse», og i 2021 holdt disse ungdommene «nesten 50 kurs» for andre ungdommer. De har også «årlige kampanjer» på skolene.

2) 519 palestinske ungdommer som har sittet i israelsk fengsel har fått 4000 rehabiliteringstimer med terapeuter og rådgivere. 14 ungdomsgrupper er etablert, og også her er fokuset mye på «rettigheter».

3) På Gaza samarbeider 20 organisasjoner om ungdomsgrupper hvor ungdom blant annet får ledertrening og «økt kunnskap om egne rettigheter». 1300 ungdommer har deltatt i gruppene.

Kanskje noen av elevene som i 2018 ga inntektene av et dagsverk til Operasjon Dagsverk er fornøyd med disse tallene? Enkel hoderegning viser at KFUK-KFUM har hatt en kontaktpris på flere tusen kroner per ungdom.

De siste fire årene har Operasjon Dagsverk og KFUK-KFUM nektet MIFF innsyn i regnskap og rapporter om prosjektet. «Planer og rapporter fra lokale partnere til oss og Operasjon Dagsverk er å betrakte som interne arbeidsdokumenter,» svarte KFUK-KFUM så sent som 25. oktober. MIFF får heller ikke innsyn i skriftlig materiale eller digitale presentasjoner fra kursene som er avholdt. «Vi anser det ikke som god bruk at vår og lokale samarbeidspartneres tid å skreddersy rapporter til MIFF.» Det hører ingen steder hjemme, når en organisasjon har samlet inn penger fra skoleelever, delvis under sosial tvang, å nekte åpenhet. Her bør det være mat for gravende journalister.

MIFF er særlig interessert i hva KFUK-KFUMs samarbeidspartnere har sagt om «rettigheter» til de palestinske ungdommene. Merk at alle tre satsningsområdene har dette i fokus.

Vi vet fra før hva KFUK-KFUMs palestinske samarbeidspartnere tenker om rettigheter. «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skrev YWCA Palestine på sine nettsider i 2015. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etableringen av en [palestinsk] stat,» het det videre.

«Retten til retur» betyr at syv millioner palestinere skal få rett til å flytte inn i Israel. Dersom Israel skulle bli presset til å gå med på dette kravet, vil verdens eneste jødiske stat bli erstattet av palestinsk stat nummer to, arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Det palestinske kravet om «rett til retur» har vært et hovedhinder for en fredsløsning i 74 år. Sponset av norske skoleelever, har KFUK-KFUMs partnere gitt flere tusen nye palestinske ungdommer falske illusjoner og investert millioner av kroner i videre konflikt.

Den eneste trøst må være at de har fått så lite ut av pengene.

  • Under finner du alle artiklene MIFF har skrevet om Operasjon Dagsverk 2018.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart